Italiaanse roerbakgroenten

Italiaanse roerbakgroenten met ravioli

Dit recept met Italiaanse roerbakgroenten maak je lekker snel en is heel simpel. Het bevat super veel groenten en je kunt er heel gemakkelijk je eigen twist aan geven door bijvoorbeeld de boerenkool of de Italiaanse roerbakgroenten te vervangen met andere roerbakgroenten die je lekker vindt. Om de roerbakgroenten en ravioli iets extra’s te geven hebben we een romescosaus aan het recept toegevoegd. Dat is een saus van geroosterde paprika’s en amandelen. Je maakt het heel snel in het hakmolentje van de staafmixer. Dus maak de saus, roerbak de groenten en kook de ravioli en klaar ben je. Eindig met een handje rucola op elk bord voor de finishing touch!

Italiaanse roerbakgroenten
Italiaanse roerbakgroenten
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr ravioli (paddestoelen )
  • 150 gr boerenkool
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
  • 6 geroosterde paprika (pot)
  • 150 gr amandelen
  • 10 pitloze olijven
  • 100 gr rucola
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Doe de geroosterde paprika’s, amandelen, olijven en 2 eetlepels olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer en pulseer tot je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  3. Zet een ruime koekenpan op het vuur en verhit er wat olijfolie in. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten en boerenkool toe en bak 4-6 minuten op hoog vuur. Schep de romescosaus en de ravioli er door.

  4. Verdeel de groenten en ravioli over de borden en garneer met een handje rucola.

Italiaanse roerbakgroenten
Italiaanse roerbakgroenten

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (37 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Boerenkool Ravioli Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in