Menu
Italiaanse-linzensalade-8.jpg

Italiaanse salade

Nog even nazomeren? Dat gaat prima met deze Italiaanse salade met linzen. Zolang het zonnetje zich nog laat zien, ga ik nog lekker door met lichte zomerse recepten. Salades kunnen wat mij betreft het hele jaar door gegeten worden. Helemaal als je zoiets voedzaams als linzen toevoegt. Dat geeft lekker veel body aan een salade. Ik heb de tomaatjes eerst gemarineerd in wat kruiden, knoflook, olie en azijn. Dat is lekker. Hoe langer je het laat staan des te lekkerder het wordt. Je kunt deze gemarineerde tomaten eigenlijk overal wel bij serveren. Lekker fris.

Lauwwarme salade

Je kunt de salade lauwwarm of koud eten. Mijn tip: maak meteen extra veel, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch. Koken is soms ook een beetje plannen. En zo’n salade kan prima een nachtje staan in de koelkast. Geniet lekker van het mooie weer en ik ben heel benieuwd wat je van deze linzensalade vindt. Laat het vooral weten als je het gemaakt hebt.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr Puy linzen
75 gr rucola
150 gr olijven
30 gr Parmezaan
40 gr pijnboompitten
Handje basilicum
1 el tomatenazijn
2 el (basilicum)olie
Peper en zout

Gemarineerde tomaten
300 gr cherrytomaten
1 teentje knoflook
Takje basilicum
1 tl oregano (gedroogd)
1 el tomatenazijn
1 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Begin met het marineren van de tomaten. Doe de tomatenazijn en de olie in een kom. Hak de knoflook en de basilicum fijn en voeg dit bij de azijn. Halveer de cherrytomaatjes en doe ze in de kom. Voeg de oregano en wat peper en zout toe en roer even om. Laat de tomaatjes minimaal een half uurtje marineren.

Kook in de tussentijd de linzen zoals op de verpakking vermeld staat. Sommige linzen zijn in 25 minuten gaar, maar je hebt ook varianten die je eerst moet weken. En als je echt weinig tijd hebt, kan je ook reeds gekookte linzen kopen.

Giet de linzen af en breng ze op smaak met de tomatenazijn, de (basilicum)olie en wat peper en zout.

Voeg de rucola, de olijven en de gemarineerde tomaten bij de linzen.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Voeg deze bij de linzensalade.

Garneer de Italiaanse salade met verse basilicum en Parmezaan.

Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan