Italiaanse kipstoofpot
Deze kipstoofpot is enerzijds heel zomers, door de Mediterrane smaken en het gebruik van lekker veel tomaten. Anderzijds doet een stoofpotje mij echt denken aan de herfst. Terwijl je stoofvlees op het vuur staat te pruttelen, vult je hele keuken zich met geuren die je doen watertanden. Knoflook, uien en verse en gedroogde kruiden zoals basilicum en oregano. Heerlijk vind ik dat! Bij een stoofpotje geldt vaak, hoe langzamer hoe lekkerder. Hoe langer het vlees stooft, des te zachter en malser het wordt.
In dit recept heb ik kipdrumsticks gebruikt. Na een uurtje stoven was de kip zo zacht geworden, dat het meteen van het bot afviel. Kluiven is dus niet nodig. Kip heeft niet zo lang nodig. Zou je een stoofpotje van bijvoorbeeld rundvlees maken, tel er dan gerust een uurtje bij op. Om het een Italiaanse touch te geven voegde ik nog olijven toe. Lekker! En de kruiden geven het natuurlijk ook al haar herkenbare Italiaanse smaak. Het is lekker om dit stoofpotje met een beetje pasta te eten, tagliatelle bijvoorbeeld. Maar het kan ook met rijst of quinoa, of aardappelpuree. Net waar jij zin in hebt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten voor 4 personen
8 flinke drumsticks zonder vel
3 paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
800 gr tomatenblokjes (uit blik)
Scheutje rode wijn
150 gr olijven (ik nam Kalamata olijven)
2 tl oregano
Handje verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het
Breng de drumsticks op smaak met peper en zout. Ik had flinke drumsticks van de Lindenhoff. Als je kleintjes hebt zou ik eentje extra per persoon toevoegen.
Bak de drumsticks rondom goudbruin in een flinke stoofpan in wat olijfolie.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Voeg dit bij de kip en bak kort mee. Als je pan te klein is, kan je de kip ook even uit de pan halen. Dat bakt misschien net wat makkelijker.
Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee.
Blus het geheel af met een scheutje rode wijn.
Voeg nu de tomatenblokjes, de oregano en de olijven toe. Laat de kipstoofpot op een zacht vuur, een uurtje stoven. De kip is klaar als deze makkelijk loslaat van het bot.
Breng de Italiaanse kipstoofpot op smaak met peper en zout en een handje verse basilicum.
Serveer met pasta, rijst of quinoa.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 (nieuwe) lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in