Italiaanse kaasfondue

Italiaanse kaasfondue

Kaasfondue is altijd een goed idee. Deze Italiaanse kaasfondue met 3 kazen is heerlijk! Kaasfondue maken is helemaal niet ingewikkeld, maar wel hartstikke leuk en lekker. Fonduen is ook gewoon heel gezellig. Echt samen eten! Je kunt natuurlijk gaan voor een klassieke Zwitserse kaasfondue, maar wij vinden het leuk om te variëren. Deze Italiaanse kaasfondue is net even wat specialer, omdat we drie soorten kaas gebruiken. En natuurlijk lekkere verse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Serveer er lekkere kaasfondue groenten bij, zoals tomaatjes, paprika, wortel en bleekselderij. En natuurlijk brood.

Tip! In plaats van Provolone kan je ook een geraspte belegen kaas gebruiken.

Pauline

Ingredient kaas
Italiaanse kaasfondue
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2-3 pers.

  • 300 gr geraspte Provolone
  • 150 gr geraspte Parmezaan
  • 150 gr mozzarella (in blokjes)
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maizena
  • 2 el water
  • Takje verse tijm
  • Takje verse rozemarijn

Zo maak je het

  1. Smeer je fonduepan in met de knoflook.

  2. Doe de wijn en het citroensap in de pan en verhit dit op middelhoog vuur. Zodra het kookt zet je het vuur lager en voeg je beetje bij beetje de kaas toe. Begin met de Provolone en eindig met de mozzarella. Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is

  3. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe aan de kaas. Laat het geheel nog drie minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.

  4. Hak de tijm en rozemarijn fijn en verdeel dit over de kaasfondue.

  5. Lekker met focaccia, knapperige witlof en tomaat

Italiaanse kaasfondue
Kaasfondue

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in