Italiaanse kaasfondue
Kaasfondue is altijd een goed idee. Deze Italiaanse kaasfondue met 3 kazen is heerlijk! Kaasfondue maken is helemaal niet ingewikkeld, maar wel hartstikke leuk en lekker. Fonduen is ook gewoon heel gezellig. Echt samen eten! Je kunt natuurlijk gaan voor een klassieke Zwitserse kaasfondue, maar wij vinden het leuk om te variëren. Deze Italiaanse kaasfondue is net even wat specialer, omdat we drie soorten kaas gebruiken. En natuurlijk lekkere verse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Serveer er lekkere kaasfondue groenten bij, zoals tomaatjes, paprika, wortel en bleekselderij. En natuurlijk brood.
Tip! In plaats van Provolone kan je ook een geraspte belegen kaas gebruiken.
Tip van ons!
Shop hierTip van ons!
Met deze kaasfondue set heb je alles in huis voor een heerlijk avondje kaasfonduen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2-3 pers.
- 300 gr geraspte Provolone
- 150 gr geraspte Parmezaan
- 150 gr mozzarella (in blokjes)
- 300 ml droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 el maizena
- 2 el water
- Takje verse tijm
- Takje verse rozemarijn
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Smeer je fonduepan in met de knoflook.
Doe de wijn en het citroensap in de pan en verhit dit op middelhoog vuur. Zodra het kookt zet je het vuur lager en voeg je beetje bij beetje de kaas toe. Begin met de Provolone en eindig met de mozzarella. Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is
Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe aan de kaas. Laat het geheel nog drie minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.
Hak de tijm en rozemarijn fijn en verdeel dit over de kaasfondue.
Lekker met focaccia, knapperige witlof en tomaat
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in