Italiaanse kaasfondue

Italiaanse kaasfondue

Kaasfondue is altijd een goed idee. Deze Italiaanse kaasfondue met 3 kazen is heerlijk! Kaasfondue maken is helemaal niet ingewikkeld, maar wel hartstikke leuk en lekker. Fonduen is ook gewoon heel gezellig. Echt samen eten! Je kunt natuurlijk gaan voor een klassieke Zwitserse kaasfondue, maar wij vinden het leuk om te variëren. Deze Italiaanse kaasfondue is net even wat specialer, omdat we drie soorten kaas gebruiken. En natuurlijk lekkere verse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Serveer er lekkere kaasfondue groenten bij, zoals tomaatjes, paprika, wortel en bleekselderij. En natuurlijk brood.

Tip! In plaats van Provolone kan je ook een geraspte belegen kaas gebruiken.

Pauline

Tip van ons!

Shop hier

Tip van ons!

Met deze kaasfondue set heb je alles in huis voor een heerlijk avondje kaasfonduen.

Ingredient kaas
Italiaanse kaasfondue

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2-3 pers.

  • 300 gr geraspte Provolone
  • 150 gr geraspte Parmezaan
  • 150 gr mozzarella (in blokjes)
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maizena
  • 2 el water
  • Takje verse tijm
  • Takje verse rozemarijn
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Smeer je fonduepan in met de knoflook.

  2. Doe de wijn en het citroensap in de pan en verhit dit op middelhoog vuur. Zodra het kookt zet je het vuur lager en voeg je beetje bij beetje de kaas toe. Begin met de Provolone en eindig met de mozzarella. Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is

  3. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit toe aan de kaas. Laat het geheel nog drie minuten zachtjes koken, terwijl je blijft roeren.

  4. Hak de tijm en rozemarijn fijn en verdeel dit over de kaasfondue.

  5. Lekker met focaccia, knapperige witlof en tomaat

Italiaanse kaasfondue
Kaasfondue

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in