
Italiaanse hamburger
Zin in een lekkere Italiaanse hamburger? Dan moet je dit burger recept even proberen. Ik kruidde het rundergehakt met oregano, basilicum en knoflook. Dat zijn de echte Italiaanse smaken. De gegrilde burger gaat dan op een vers gebakken ciabatta broodje met wat rucola, tomaat en natuurlijk buffelmozzarella. Als sausje (want bij een hamburger hoort natuurlijk saus) maakte ik een easy pestosausje. Romige Hellmann’s gemengd met verse pesto. Dat maakt de burger extra lekker. Je zou ook alleen Hellmann’s kunnen gebruiken, dat is al fijn, maar voor het Italiaanse tintje mengde ik het met pesto. En om het extra lekker te maken, smeerde ik het broodje er ook mee in. Yum! Kijk hier voor nog meer lekkere burger recepten.
Ingrediënten voor 4 personen
Burgers
4 ciabatta broodjes
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook gehakt
2 tl oregano
Handje verse basilicum + extra
1 ei
Handje paneermeel
Peper en zout
Olijfolie
Toppings
4 handjes rucola sla
2 tomaten
1 bol buffelmozzarella
3 el mayonaise
2 el pesto
Zo maak je het
Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de oregano, basilicum (gehakt) en peper en zout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers.
Bestrijk de burgers met een klein beetje olie en leg ze in een grillpan. Grill ze in 3 minuten per kant goudbruin. Leg de mozzarella vlak voor het serveren op de burgers, zodat deze een beetje kan smelten.
Besmeer de onderkant van de broodjes met de pesto saus. Verdeel wat rucola over de broodjes.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg deze op de broodjes.
Leg de Italiaanse burger met de mozzarella er bovenop.
Meng 3 el mayonaise met 2 el groente pesto.
Garneer de Italiaanse burger met een takje verse basilicum en een flinke lepel pesto saus.
Serveer meteen.
Dit bericht is in samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan