Indiase rode linzensoep
Wij houden van rode linzensoep met een Oosters tintje. De rode linzen kook je helemaal stuk en dit geeft een fluweelzacht resultaat. Deze linzensoep is extra lekker omdat het op basis van tomaat is. En voor wat extra pit voegen we garam masala toe, een Indiase kruidenmix. De zure room maakt het weer lekker fris. Kortom helemaal in balans deze vullende maaltijdsoep. Lekker met vers naanbrood erbij.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr rode linzen
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 1 cm verse gember
- 750 ml (kippen)bouillon
- 4 el zure room
- 1 tl komijn
- 1 tl garam masala
- 3 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de linzen. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (excl. zaadjes) fijn.Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de garam masala en de komijn toe. Rasp de gember en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken uit de specerijen extra vrij.
Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en de linzen toe en breng het aan de kook. Laat de linzensoep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de rode linzensoep op smaak met wat peper en zout. Giet de soep in kommen. Garneer de soep met een el zure room (of kwark) en wat vers gehakte peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in