indiase linzensoep

Indiase rode linzensoep

Wij houden van rode linzensoep met een Oosters tintje. De rode linzen kook je helemaal stuk en dit geeft een fluweelzacht resultaat. Deze linzensoep is extra lekker omdat het op basis van tomaat is. En voor wat extra pit voegen we garam masala toe, een Indiase kruidenmix. De zure room maakt het weer lekker fris. Kortom helemaal in balans deze vullende maaltijdsoep. Lekker met vers naanbrood erbij.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr rode linzen
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 cm verse gember
  • 750 ml (kippen)bouillon
  • 4 el zure room
  • 1 tl komijn
  • 1 tl garam masala
  • 3 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Was de linzen. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (excl. zaadjes) fijn.Fruit dit aan in wat olijfolie.

  2. Voeg de garam masala en de komijn toe. Rasp de gember en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken uit de specerijen extra vrij.

  3. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en de linzen toe en breng het aan de kook. Laat de linzensoep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.

  4. Breng de rode linzensoep op smaak met wat peper en zout. Giet de soep in kommen. Garneer de soep met een el zure room (of kwark) en wat vers gehakte peterselie.

indiase linzensoep

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (210 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Linzen Tomaat Aziatische recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in