Menu
indiase-linzensoep-10-e1611229971247.jpg

Indiase rode linzensoep

Wij houden van rode linzensoep met een Oosters tintje. De rode linzen kook je helemaal stuk en dit geeft een fluweelzacht resultaat. Deze linzensoep is extra lekker omdat het op basis van tomaat is. En voor wat extra pit voegen we garam masala toe, een Indiase kruidenmix. De zure room maakt het weer lekker fris. Kortom helemaal in balans deze vullende maaltijdsoep.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr rode linzen
750 ml (kippen)bouillon
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
1 cm gember
1 tl komijn
1 tl garam masala
4 el zure room
Handje peterselie
Peper en zout|
Olijfolie

Zo maak je het
Was de linzen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (excl. zaadjes) fijn.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de garam masala en de komijn toe. Rasp de gember en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken uit de specerijen extra vrij.

Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en de linzen toe en breng het aan de kook.

Laat de linzensoep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de rode linzensoep op smaak met wat peper en zout.

Giet de soep in kommen. Garneer de soep met een el zure room (of kwark) en wat vers gehakte peterselie.

Lekker met naanbrood erbij.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan