
Indiase rode linzensoep
Wij houden van rode linzensoep met een Oosters tintje. De rode linzen kook je helemaal stuk en dit geeft een fluweelzacht resultaat. Deze linzensoep is extra lekker omdat het op basis van tomaat is. En voor wat extra pit voegen we garam masala toe, een Indiase kruidenmix. De zure room maakt het weer lekker fris. Kortom helemaal in balans deze vullende maaltijdsoep. Lekker met vers naanbrood erbij.

We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 150 gr rode linzen
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 1 cm verse gember
- 750 ml (kippen)bouillon
- 4 el zure room
- 1 tl komijn
- 1 tl garam masala
- 3 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Was de linzen. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (excl. zaadjes) fijn.Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de garam masala en de komijn toe. Rasp de gember en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken uit de specerijen extra vrij.
Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en de linzen toe en breng het aan de kook. Laat de linzensoep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de rode linzensoep op smaak met wat peper en zout. Giet de soep in kommen. Garneer de soep met een el zure room (of kwark) en wat vers gehakte peterselie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan