
Zeebaars
Zeebaars is een delicaat visje met een pure en milde smaak. Het liefst eten we zeebaars op de huid gebakken. Zeebaars bakken vergt wel even wat aandacht, want je wilt natuurlijk een lekker krokant velletje. Lekker met gebakken aardappeltjes en een gemengde salade. Enjoy!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 4 zeebaarsfilets met huid
- 1/2 citroen
- 1 el dille
- Klont roomboter
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Ontschub en ontgraat de zeebaars indien nodig. Wij laten dit het liefste door de visboer doen.
Dep de zeebaars droog met wat keukenpapier en bestrooi deze aan weerszijden met peper en zout.
Rasp de schil van de citroen over de filets (witte gedeelte van de vis) en besprenkel met wat citroensap.
Hak de dille fijn en bestrooi de zeebaars tot slot met de fijngehakte dille.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Als de olijfolie warm is geworden voeg je de klont roomboter toe.
Leg de zeebaarsfilets met de huid naar boven in de koekenpan. Bak de zeebaars één minuut en draai de vis vervolgens op zodat je de huid kunt bakken.
Als de vis wit is geworden en een beetje glazig is, is de vis klaar. Check de onderkant van de vis ook, de huid van de zeebaars moet knapperig zijn!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan