Tomaten drogen in de oven

Tomaten drogen in de oven

Ik heb weer een hele leuke how to voor je gemaakt. Zelf ben ik dol op zongedroogde tomaatjes, ik eet ze in de salade, in de pasta, op een broodje of ik maak er tapenade van. In deze how to laat ik je zien hoe je deze zongedroogde tomaten zelf kunt maken. Tomaten drogen in de oven is niet moeilijk, het kost alleen wat tijd.

Al eerder maakte ik maangedroogde tomaatjes, deze drogen gedurende de nacht. Het principe is bijna hetzelfde. Je laat de tomaten op een lage temperatuur, zachtjes drogen. De tomaten krijgen echt een hele geconcentreerde smaak. Het is afhankelijk van de grootte van je tomaten hoe lang je ze moet drogen. Kijk tussentijds even in de oven en dan zie je wel hoe ver het proces is.

Ingrediënten
Tros tomaten (of een andere lekkere soort)
3 tenen knoflook
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Snij de tomaten in partjes. Haal de zaadlijsten NIET weg,

Tomaten drogen in de oven
Leg de tomaten op een bakplaat met bakpapier.

Kneus de tenen knoflook en leg deze tussen de tomaten.

Bestrooi de tomaten met peper en zout.

Sprenkel er wat olijfolie over.

Laat de tomaten gedurende 1,5 tot 2 uur drogen op 100 graden.

Tomaten drogen in de oven

Zorg dat de deur van je oven op een kier staat. En hou het proces tussentijds in de gaten. Kleine tomaten zijn eerder klaar dan grote.

Laat de tomaten afkoelen en doe ze samen met de knoflook in een schone pot.

Giet er olijfolie op en bewaar de tomaatjes in de koelkast.

De olie kan je naderhand weer bewaren, want daar zit een heerlijk aroma aan.

Tomaten drogen in de oven

 

 

Tags

Tomaat Oven Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in