Zongedroogde tomaten maken

Zongedroogde tomaten maken

Zongedroogde tomaten zijn  lekker door de salade, in de pasta, of in een spread als tapenade.  Meestal gebruiken we semigedroogde tomaten uit de supermarkt. Maar zelf zongedroogde tomaten maken is ook heel leuk om te doen. Ook ideaal als je een overschot aan tomaten hebt uit je moestuin. De tomaten droog je in de oven. Je laat de tomaten op een lage temperatuur, zachtjes drogen. De tomaten krijgen echt een hele geconcentreerde smaak. Het is afhankelijk van de grootte van je tomaten hoe lang je ze moet drogen. Kijk tussentijds even in de oven en dan zie je wel hoe ver het proces is.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 500 gr trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Snij de tomaten in partjes (de zaadlijsten laat je zitten). Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  3. Kneus de tenen knoflook en leg deze tussen de tomaten. Bestrooi de tomaten met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.

  4. Laat de tomaten gedurende 1,5 tot 2 uur drogen op 100 graden. Zorg dat de deur van je oven op een kier staat. En hou het proces tussentijds in de gaten. Kleine tomaten zijn eerder klaar dan grote.

  5. Laat de tomaten afkoelen en doe ze samen met de knoflook in een schone pot. Giet er olijfolie op en bewaar de tomaatjes in de koelkast.

    De olie kan je naderhand weer bewaren, want daar zit een heerlijk smaak aan.

Zongedroogde tomaten maken

Tags

Basisrecepten Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Oven Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (5 stemmen)

3 mei 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in