
Zongedroogde tomaten maken
Zongedroogde tomaten zijn lekker door de salade, in de pasta, of in een spread als tapenade. Meestal gebruiken we semigedroogde tomaten uit de supermarkt. Maar zelf zongedroogde tomaten maken is ook heel leuk om te doen. Ook ideaal als je een overschot aan tomaten hebt uit je moestuin. De tomaten droog je in de oven. Je laat de tomaten op een lage temperatuur, zachtjes drogen. De tomaten krijgen echt een hele geconcentreerde smaak. Het is afhankelijk van de grootte van je tomaten hoe lang je ze moet drogen. Kijk tussentijds even in de oven en dan zie je wel hoe ver het proces is.

We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 1 bakje
- 500 gr trostomaten
- 3 teentjes knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de tomaten in partjes (de zaadlijsten laat je zitten). Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Kneus de tenen knoflook en leg deze tussen de tomaten. Bestrooi de tomaten met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
Laat de tomaten gedurende 1,5 tot 2 uur drogen op 100 graden. Zorg dat de deur van je oven op een kier staat. En hou het proces tussentijds in de gaten. Kleine tomaten zijn eerder klaar dan grote.
Laat de tomaten afkoelen en doe ze samen met de knoflook in een schone pot. Giet er olijfolie op en bewaar de tomaatjes in de koelkast.
De olie kan je naderhand weer bewaren, want daar zit een heerlijk smaak aan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan