
How To Chocolade Ganache Maken
Chocolade ganache is hemels! Het is super makkelijk om te maken en voor heel veel dingen geschikt! Deze romige donkere chocoladesaus is lekker over ijs, over cakes, om koekjes in te dippen, in desserts of om over een taart te gieten.
Door de chocolade ganache krijgt de taart dan zo’n mooie glanzende laag chocola en dat ziet er stunning uit! Je kunt ganache van witte, pure en melk chocolade maken. Er zit wel wat verschil in de verhoudingen van chocola-slagroom. Dat zijn ook meteen de enige ingrediënten die je nodig hebt voor dit donkere goedje.
Eenmaal afgekoeld wordt de ganache vaak wat harder. je kunt het weer glanzend maken door het even kort te verhitten. Ik voeg vaak dan nog een scheutje slagroom toe om het mooi vloeibaar te maken.
In deze how to laat ik je zien hoe je chocolade ganache kunt maken.
Ingrediënten voor pure chocolade ganache
250 ml slagroom
250 gr pure chocola
Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur. Het is belangrijk dat het goed heet wordt.
Breek de chocola in stukken.
Haal het pannetje van het vuur voeg de stukken chocola toe.
Roer het goed door elkaar met een garde.
That’s it. Je chocolade ganache is klaar.
Ik zei toch dat ganache maken niet moeilijk was.
Nog wat tips
- Wil je nu een hele taart van ongeveer 20 cm bedekken?, gebruik dan zeker 400 ml slagroom en 400 gr chocola.
- Voor pure ganache gebruik je een verhouding van 1:1 dus 100 ml slagroom + 100 gr pure chocola
- Voor witte ganache gebruik je een verhouding van 1:2 dus 100 ml slagroom + 200 gr witte chocola
- Voor melk ganache gebruik je een verhouding van 1:1.5 dus 100 ml slagroom + 150 gr melk chocolade