toast met honingkip

Toast met honingkip & mosterdmayo

Een klassieke combinatie: honing en mosterd. De combinatie tussen zoet en zout vind ik heerlijk. Daarom ben ik denk ook zo gek op de Aziatische keuken, waarin ze meester zijn in dit soort smaakcombinaties. Maar deze klassieker wordt in heel veel Europese keukens gebruikt. Een lekkere pittige mosterd met een zoete honing. Omdat deze toast met honingkip een lunchrecept is (maar je kunt het ook lekker ’s avonds eten – maak er een knapperige groene salade bij en je bent klaar) ben je snel klaar met het koken. Het is een kwestie van toasten, mengen en de kip goudbruin bakken.

Honingkip maken

De honingkip maken. Dat gaat natuurlijk razendsnel, misschien zelfs iets te snel. Wanneer je suiker(s) toevoegt aan een hete koekenpan vind er karamelisatie plaats. Wanneer dit te snel gaat verbranden de suikers. Wanneer je honing gebruikt gaat de honing ook karameliseren, heel lekker, maar het kan dus ook te snel gaan. Daarom is het slim om de kip eerst even goed rondom goudbruin te bakken, zodat de kip al gaar is voordat je de honing toevoegt. Blijf er daarna even goed bij blijven want het gaat nog steeds heel snel en je wilt geen verbrande stukjes kip. Draai het vuur eventueel iets zachter en bak de kippendijen in verschillende batches – je hebt meer oog voor een paar stukjes – die je snel kunt omdraaien dan voor heel veel stukjes (wanneer je bij het laatste stukje omdraaien bent is het eerste misschien verbrand).

toast met honingkip
toast met honingkip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 plakken brood
  • 300 gr kippendijfilets
  • 40 gr honing (+ extra voor garnering)
  • 1,5 el mosterd
  • 4 el mayonaise
  • milde kiemgroenten, als garnering
  • gemengde sla, als garnering
  • 1 el olijfolie
  • 15 gr boter

Zo maak je het

  1. Meng de mosterd door de mayonaise en zet apart tot gebruik.

  2. Rooster de plakken brood in de broodrooster, oven of koekenpan.

  3. Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan en bak de kippendijfilets rondom mooi bruin. Bestrijk ze met honing en bak opnieuw, keer om en bestrijk opnieuw met honing en laat beide kanten mooi karameliseren. Dit gaat best snel, blijf er even goed bij (of bak in batches zie stukje tekst hierboven). Haal uit de pan en laat afkoelen, bestrooi met wat zout om de smaak extra naar boven te halen en snijd in mooie plakjes.

  4. Besmeer de plakken brood met de mosterdmayo. Leg de plakjes honingkip er op, samen met wat blaadjes sla en wat kiemgroenten. Besprenkel eventueel met wat extra honing.

toast met honingkip
toast met honingkip

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in