Honing mosterd dressing

Honing mosterd dressing

Een zelfgemaakte honing mosterd dressing is een heerlijke en veelzijdige toevoeging aan je kookrepertoire. Deze klassieker, die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken, is perfect voor het opfrissen van een simpele groene salade, maar past ook geweldig bij gegrilde groenten, kip of zelfs als dip voor rauwkost.

Homemade honing mosterd dressing maak je zo

De combinatie van appelazijn, mosterd en honing zorgt voor een mooie balans tussen zoet, zuur en pittig. Door de olijfolie langzaam toe te voegen terwijl je het mengsel klopt, krijg je een mooie, gladde saus. Ja, deze dressing is niet alleen lekker, maar ook super eenvoudig te maken!

Serveer de honing-mosterddressing over een frisse salade met gemengde sla, komkommer en tomaat voor een snelle en gezonde lunch. Het is ook heerlijk over geroosterde groenten zoals wortelen, pastinaak en spruitjes, die de zoete en pittige smaken van de dressing goed opnemen.

Variatietip

Voeg eens wat fijngehakte verse of gedroogde dille toe aan de dressing voor een extra kruidige smaak. Ook een teentje rauwe, fijngesneden knoflook kan een leuke twist geven aan de klassieke dressing. Voor een nog romigere variant kun je een eetlepel Griekse yoghurt toevoegen. Je kunt ook volop variëren met de verschillende soorten olie (zoals olijfolie met smaakmakers – als chilipeper-olie of basilicum-olie, en kiezen voor sherry-azijn of Japanse rijstazijn).

Bewaar de dressing in een afgesloten potje in de koelkast, waar hij ongeveer een week goed blijft. Schud de dressing goed door voordat je hem gebruikt om de ingrediënten weer te mengen.

Honing mosterd dressing
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de azijn met de mosterd, honing en wat peper en zout.

  2. Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl je blijft kloppen. Als het mengsel 1 geheel is geworden is de honingmosterddressing klaar.

Bewaren

Je kan de dressing ongeveer 7 dagen bewaren in de koelkast.

Honing mosterd dressing
witlofsalade met appel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in