Menu
aardperen-soep-710x380.jpg

Home Made Soep van aardpeer

Soep van topinamboer.. alleen het woord is al leuk! Klinkt chique, in ieder geval chiquer dan aardpeer. Het is een vergeten groente en net als bijna alle vergeten groenten heeft deze aardpeer een zoetige smaak. Yvette noemt het ook Topinamboer en ze kookt er soep van!

De foto ziet er heerlijk uit, romig met zwarte spikkels van de pepers. Yvette maakt de soep van aardpeer met room en garneert deze met gebakken pastinaak en paddestoelen. Beide had ik niet in huis, wel champignons en melk. Ik heb het recept dus een beetje aangepast naar mijn voorraad, hij is lekker, zacht en zalvig zoals Yvette beloofd.

Ingredienten voor 4 personen
500 gr aardperen
1/2 ltr kippenbouillon
250 ml melk
2 sjalotten
100 ml witte wijn
Gebakken champignons
Citroensap
Peper en Zout

Bereidingswijze
Schil de aardperen en snij ze in gelijke stukken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Pel en snipper de sjalotten en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de aardperen toe en bak het geheel aan.

Blus de aardperen af met de witte wijn. Laat de wijn iets inkoken.

Voeg de bouillon en de melk toe en laat het geheel 15-20 minuten koken.

Bak de champignons in een andere pan aan met wat peper en zout.

Pureer de soep en breng deze op smaak met peper en zout.

Garneer de soep van aardpeer met de gebakken champignons

aardperen soep

 

Bron: Home Made

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan