Aardpeer soep

Aardpeer soep

Zin in een lekker winters soepje? Maak dan eens deze aardpeer soep. Het is een vergeten groente en het heeft net als bijna alle vergeten groenten van zichzelf een lichtzoete en nootachtige smaak. Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. Klinkt chique toch? We hebben de aardpeer soep op smaak gebracht met slagroom en verse tijm. Het is een lekkere, zachte en romige soep geworden. Met de gebakken paddenstoelen als garnering op de aardperensoep is het ook nog eens lekker voedzaam. Combineer met bijvoorbeeld dit breekbrood met kaas en uien en je hebt een heerlijk maaltje!

Aardpeer soep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr aardperen
  • 750 ml kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 2 sjalotten
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 knoflookteentje
  • Paar takjes verse tijm
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardperen en snijd ze in gelijke stukken. Besprenkel ze vervolgens met het citroensap om verkleuren te voorkomen.

  2. Pel en snipper de sjalotten en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de aardperen toe en bak het geheel aan.

  3. Voeg de kippenbouillon en de takjes verse tijm toe en laat het geheel 20 minuten koken.

  4. Maak de paddenstoelen met wat keukenpapier of een borsteltje schoon en snijd ze in grove stukken.

  5. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier de roomboter aan toe. Bak de paddenstoelen aan en breng ze op smaak met wat peper en zout.

  6. Voeg de slagroom toe aan de soep en laat nog even kort doorkoken.

  7. Pureer de aardpeer soep en breng deze eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

  8. Garneer de soep van aardpeer met wat druppeltjes olijfolie en de gebakken paddenstoelen.

Aardpeer soep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in