Home Made notenpasta

Home Made notenpasta

Ik ga vreemd….met het jongere broertje van! Die wilde ik toch eens uitproberen. In mijn vorige Home Made post schreef ik met veel bewondering over Home Made Winter. In winter staat een lekker recept voor notenpasta en die wilde ik graag uitproberen. Winter is al net zo leuk, als Home Made. En hoewel dit project over Home Made gaat, kon ik het toch niet laten om voor één keer uit te wijken naar Winter.

Het leuke van de boeken van Yvette vind ik de stap voor stap beschrijvingen van producten die je normaal in de winkel koopt. Cider, kaas, boter en zo ook deze notenpasta. Dan ineens zie je hoe makkelijk het kan zijn, misschien nog wel makkelijker dan naar de winkel gaan en een pot uit de schappen te trekken.

Hier zijn wij dol op pindakaas met stukjes noot. Die stukjes mogen niet ontbreken! Deze notenpasta bestaande uit 3 soorten noten is dan ook een schot in de roos. Je kan eigenlijk zelf kiezen welke noten je in de machine mikt. Ik heb gekozen voor een mengsel van pinda’s, hazelnoten en amandelen!

En veel meer dan het mixen van een 5 tal ingrediënten is het niet! En het leuke is, je kan je creativiteit hier op los laten! Ik denk dat het best lekker is om stukjes chocola toe te voegen, of pecannoten of walnoten te gebruiken of een peper. Zelf heb ik de suiker achterwege gelaten en ik moet zeggen, ik mis het niet!

Ingrediënten voor 2 potten
100 gr hazelnoten
100 gr amandelen
100 gr pinda’s
1 tl kaneel
Snuf zout
2 – 3 el suiker (optioneel)
1 el appelstroop
1 dl zonnebloemolie

Zo maak je het
Meng alles tot een gladde pasta in een keukenmachine. Hou je van grove pasta met stukjes hele noot, dan maal je het vanzelfsprekend wat korter.

Doe het in schone potten en bewaar het in de koelkast.

Vanaf nu ga ik mijn pindakaas zelf maken, dank je Yvette voor weer een leuk idee!

notenpasta

Tags

Noten recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in