Menu
Koffie-3-3.jpg

Home Made Koffielikeur

Zelf je eigen  home made koffielikeur maken, kan dat? Ja dat kan! Yvette van Boven laat in haar boek Home Made zien hoe je diverse likeuren zelft kunt brouwen. Ok, de vodka wordt niet zelf gestookt, dat is een andere tak van sport.

Ik ben dol op koffie en dol op caramel. Deze Haagse Hopjes koffie likeur moest ik dan ook maken. Ik had nog wat Vodka over van de DIY vanille extract dus kon meteen aan de slag.

Wat mij wel opvalt in Home Made is dat Yvette graag grote porties maakt. De recepten zijn vaak voor minimaal 8 personen. Laten we het er maar op houden dat Yvette een gezelligheidsdier is. Dat blijkt ook uit dit recept, een liter likeur! Ik heb de helft gemaakt, voor ons tweeën meer dan voldoende.

Voor de likeur verwarm je  375 gr bruine suiker + 375 gr kristalsuiker, 4 vanille stokjes, 200 ml sterke koffie en 750 ml water tot een dikke stroop en dit voeg je toe aan 400 ml Vodka. Even mengen en klaar is je zelfgemaakte likeur.

Ik heb nog een tip, misschien een beetje een gekke, laat een deel van de stroop op een lepel afkoelen. Zo creëer je voor jezelf een heerlijke Haagse lolly! Succes verzekerd voor de zoetekauwen onder ons!

koffielikeur

 

Bron: Home Made

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan