Menu
DSC_0086-2-710x380.jpg

BBQ is on: Home Made Barbecuesaus

Ik had eigenlijk nog nooit eerder barbecuesaus gemaakt en dat terwijl het heel easy is. Ik zag dit lekkere recept voor bbq saus op de blog van Francesca Kookt staan. Het is een lekker en vooral makkelijk recept en daar hou ik van. Ik heb de uien niet te fijn gensipperd want ik vind het juist wel lekker, een beetje een bite in mijn saus.

De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.

Ingrediënten voor 200 ml
1 ui
100 ml water
Sap van een 1/2 citroen
1 el mosterd
2 el azijn
2 el donker bruine basterdsuiker
8 el ketchup
2 el worcestershiresaus
1,5 tl gerookt paprikapoeder
Peper en Zeezout

Zo maak je het
Snipper de ui fijn.

barbecuesaus

Zet deze samen met het water, de azijn, het citroensap, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje op het vuur.

Breng dit op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook.

Laat het gedurende een half uurtje zachtjes koken.

Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe.

Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.

Laat de barbecue saus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

barbecuesaus

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan