Hibiscus ijsthee recept

Hibiscus ijsthee met frambozen

Zelfgemaakte ijsthee is toch wel het lekkerst. En deze hibiscus ijsthee met frambozen heeft ook nog een gezellig kleurtje. Door de hibiscus kleurt hij mooi roze. Heb jij wel eens eerder van hibiscus gehoord? Het is een plant met hele mooie bloemen. Je kunt de plant dus gewoon in je tuin zetten en er vervolgens deze ijsthee mee zetten. Maar let op, niet alle soorten zijn eetbaar. Lees je dus wel even goed in wanneer je ijsthee wilt maken van deze plant. En als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het ook niet handig om hibiscus ijsthee te drinken. Om zeker van onze zaak te zijn hebben we gewoon de gedroogde versie gebruikt, die je bij diverse thee,- en kruidenwinkels kunt kopen. Dan weet je zeker dat het goed zit.

Cold brew ijsthee

Wij brouwen de ijsthee volgens de cold brew methode. Normaal gesproken kook je water en laat je de thee in het hete water trekken. Bij de cold brew methode doe je het net even anders. Je doet koud water in een kan en daar laat je de thee in trekken, of in dit geval de hibiscus. Je kunt het er gewoon los in doen (zonder zeefje of zakje). Je zeeft de ijsthee naderhand. De ijsthee zet je voor een paar uurtjes in de koelkast, zodat de thee goed kan trekken. Om nog wat extra smaak toe te voegen, doen we er verse framboosjes, limoen en munt bij. En zo heb je een heerlijk verfrissend zomerdrankje.

Hibiscus ijsthee recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 liter

  • 1 el hibiscus thee
  • 1 liter water
  • 100 gr frambozen (vers)
  • Scheutje agavesiroop of honing
  • Paar partjes limoen
  • Verse munt
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Tap 1 liter water in een kan. Doe de hibiscus thee erin en zet in de koelkast. Laat de thee een paar uur trekken (bij voorkeur een nacht)

  2. Zeef het water en voeg de frambozen, schijfjes limoen en verse munt toe.

Hibiscus ijsthee maken
Zelf ijsthee maken
IJsthee cold brew methode

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in