
Hete kip
Voor dit recept voor hete kip maak je zelf een snelle en eenvoudige boemboe. Dat is een fijngewreven kruidenmengsels die worden gebruikt in de Indonesische keuken. Nou kun je daar een vijzel voor gebruiken maar als je zelf snel een boemboe wilt maken is het hakmolentje van de staafmixer je beste vriend. De boemboe uit dit recept is gemaakt van uien, gember en sambal., lekker pittig dus! Om zoveel mogelijk smaak uit de boemboe te halen bak je hem kort in de pan, zoals je ook een ui fruit. Daarna voeg je stukjes kip toe en tomatenblokjes toe en laat je de kip zachtjes stoven. Hierdoor wordt de kip heerlijk mals en lekker pittig van de saus. Serveer de hete kip met rijst, een gebakken eitje en een snelle zoetzure salade met courgetti. Of op een broodje, dat is ook lekker! PS probeer ook een van onze andere Aziatische recepten.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 350 gr kippendijen
- Halve witte kool
- 200 gr courgetti
- 2 uien
- 1,5 cm gember
- 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 3 el sambal
- 50 gr pinda's
- 2 tl suiker
- 3 el appelazijn
- Peper en zout
- Zonnebloem olie
Lekker met
- 300 gr basmatirijst
- 4 eieren
Zo maak je het
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Dep de kippendijen droog met een stuk keukenpapier. Snijd in stukken en bestrooi royaal met zout en peper. Zet tot gebruik apart.
Haal de schil van de uien en gember en snijd in grove stukken. Hak beiden fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de sambal toe en mix tot er een gladde boemboe ontstaat.
Verhit olie in een hapjespan. Schep de boemboe in de pan en bak 2-3 minuten, leg de stukken kip in de pan en bak al omscheppend 2-3 minuten. Schenk de tomatenblokjes er bij. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd in dunne repen. Doe ze samen met de courgetti in een mengkom. Meng in een kommetje de appelazijn en suiker door elkaar en schenk over de groenten. Schep om en laat 15 minuten staan.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eieren. Hak de pinda’s grof. Verdeel de rijst over de borden, schep de kip erbij en saus erbij en leg op elk bord een gebakken ei. Geef de ingelegde kool en courgetti er bij. Bestrooi tot slot met wat grof gehakte pinda’s.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan