hete kip

Hete kip

Voor dit recept voor hete kip maak je zelf een snelle en eenvoudige boemboe. Dat is een fijngewreven kruidenmengsels die worden gebruikt in de Indonesische keuken. Nou kun je daar een vijzel voor gebruiken maar als je zelf snel een boemboe wilt maken is het hakmolentje van de staafmixer je beste vriend. De boemboe uit dit recept is gemaakt van uien, gember en sambal., lekker pittig dus! Om zoveel mogelijk smaak uit de boemboe te halen bak je hem kort in de pan, zoals je ook een ui fruit. Daarna voeg je stukjes kip toe en tomatenblokjes toe en laat je de kip zachtjes stoven. Hierdoor wordt de kip heerlijk mals en lekker pittig van de saus. Serveer de hete kip met rijst, een gebakken eitje en een snelle zoetzure salade met courgetti. Of op een broodje, dat is ook lekker! PS probeer ook een van onze andere Aziatische recepten.

hete kip
hete kip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr kippendijen
  • Halve witte kool
  • 200 gr courgetti
  • 2 uien
  • 1,5 cm gember
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 3 el sambal
  • 50 gr pinda's
  • 2 tl suiker
  • 3 el appelazijn
  • Peper en zout
  • Zonnebloem olie

Lekker met

  • 300 gr basmatirijst
  • 4 eieren

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Dep de kippendijen droog met een stuk keukenpapier. Snijd in stukken en bestrooi royaal met zout en peper. Zet tot gebruik apart.

  3. Haal de schil van de uien en gember en snijd in grove stukken. Hak beiden fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de sambal toe en mix tot er een gladde boemboe ontstaat.

  4. Verhit olie in een hapjespan. Schep de boemboe in de pan en bak 2-3 minuten, leg de stukken kip in de pan en bak al omscheppend 2-3 minuten. Schenk de tomatenblokjes er bij. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.

  5. Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd in dunne repen. Doe ze samen met de courgetti in een mengkom. Meng in een kommetje de appelazijn en suiker door elkaar en schenk over de groenten. Schep om en laat 15 minuten staan.

  6. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eieren. Hak de pinda’s grof. Verdeel de rijst over de borden, schep de kip erbij en saus erbij en leg op elk bord een gebakken ei. Geef de ingelegde kool en courgetti er bij. Bestrooi tot slot met wat grof gehakte pinda’s.

hete kip
hete kip

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Courgette Ei Kip Tomaat Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in