Hete kip met koolsalade

Hete kip met koolsalade

Voor dit recept voor hete kip maak je zelf een snelle en eenvoudige boemboe. Dat is een fijngewreven kruidenmengsels die worden gebruikt in de Indonesische keuken. Nou kun je daar een vijzel voor gebruiken maar als je zelf snel een boemboe wilt maken is het hakmolentje van de staafmixer je beste vriend. De boemboe uit dit recept is gemaakt van uien, gember en sambal., lekker pittig dus! Om zoveel mogelijk smaak uit de boemboe te halen bak je hem kort in de pan, zoals je ook een ui fruit. Daarna voeg je stukjes kip toe en tomatenblokjes toe en laat je de kip zachtjes stoven. Hierdoor wordt de kip heerlijk mals en lekker pittig van de saus. Serveer de hete kip met rijst, een gebakken eitje en een snelle zoetzure salade met courgetti. Of op een broodje, dat is ook lekker!

Hete kip met koolsalade
Hete kip met koolsalade

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr kippendijen
  • Halve witte kool
  • 200 gr courgetti
  • 2 uien
  • 1,5 cm gember
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 3 el sambal
  • 50 gr pinda's
  • 2 tl suiker
  • 3 el appelazijn
  • Peper en zout
  • Zonnebloem olie

Lekker met

  • 300 gr basmatirijst
  • 4 eieren

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Dep de kippendijen droog met een stuk keukenpapier. Snijd in stukken en bestrooi royaal met zout en peper. Zet tot gebruik apart.

  3. Haal de schil van de uien en gember en snijd in grove stukken. Hak beiden fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de sambal toe en mix tot er een gladde boemboe ontstaat.

  4. Verhit olie in een hapjespan. Schep de boemboe in de pan en bak 2-3 minuten, leg de stukken kip in de pan en bak al omscheppend 2-3 minuten. Schenk de tomatenblokjes er bij. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.

  5. Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd in dunne repen. Doe ze samen met de courgetti in een mengkom. Meng in een kommetje de appelazijn en suiker door elkaar en schenk over de groenten. Schep om en laat 15 minuten staan.

  6. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eieren. Hak de pinda’s grof. Verdeel de rijst over de borden, schep de kip erbij en saus erbij en leg op elk bord een gebakken ei. Geef de ingelegde kool en courgetti er bij. Bestrooi tot slot met wat grof gehakte pinda’s.

Hete kip met koolsalade
Hete kip met koolsalade

Tags

Makkelijke recepten Courgette Ei Kip Tomaat Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (7 stemmen)

19 januari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in