
Heldere champignonsoep
Dikke, romige soepen passen goed bij gure winterdagen – maar wat als het kwik stijgt? Dan maken we graag lichtere versies, zoals deze heldere champignonsoep. Dit recept is helemaal vega en bovendien zo eenvoudig, dat iedereen deze verfijnde soep op tafel kan toveren. De champignons geven een volle en aardse smaak, terwijl de bouillon de soep een kruidige en lichtere touch geeft. Wij serveren ‘m met citroen-ricotta broodjes; deze zijn zowel een lekker hartig als friszuur bijgerechtje.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 30 gr gedroogde paddenstoelen
- 300 gr champignons
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 ltr paddenstoelen bouillon
- 1 winterwortel (160 gram )
- 200 gr verse doperwten
- 4 takjes tijm
- olijfolie
- peper en zout
Ingrediënten ricotta broodjes
- 150 gr ricotta
- 1 citroen
- 4 sneetjes brood
- peper en zout
Zo maak je het
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en schenk kokend water over tot de gedroogde paddenstoelen helemaal onderstaan, laat 10 minuten staan. Haal ondertussen de schil van de sjalot en knoflook, hak beiden fijn. Maak de wortel schoon en snijd in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan, voeg de sjalot, wortel en knoflook toe en bak 2-3 minuten zacht en glazig. Voeg de champignons en blaadjes tijm toe en bak 5 minuten mee. Giet de gedroogde paddenstoelen af, vang het vocht op. Hak de geweekte paddenstoelen in stukjes en doe in de pan.
Schenk de bouillon en het opgevangen vocht van de geweekte paddenstoelen in de pan, breng alles zachtjes aan de kook. Voeg na 10 minuten de doperwten toe en kook ongeveer 5-8 minuten.
Rooster 4 sneetjes brood in een droge koekenpan. Meng in een kom de ricotta samen met de rasp van 1 citroen en het sap van een halve citroen. Breng verder op smaak met peper en zout. Smeer het ricotta-mengsel op de broodjes. Schenk de soep in de kommen of borden en geef de broodjes erbij.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan