Havermoutpap met kokosmelk
Nu het buiten koud is, beginnen we de dag graag met een kom vegan havermoutpap. Het is lekker, gezond en je kan er de hele ochtend op voort. En je kan er lekker mee variëren. Je kan je havermout koken met melk, amandelmelk of zoals wij gedaan hebben kokosmelk. Met wat gekarameliseerde ananas, banaan en kokos heb je echt een heerlijk tropisch havermout ontbijt. Deze valt wel in de categorie luxe ontbijt, als we haast hebben voegen we de ingrediënten gewoon rauw toe. Goed begin van de dag toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 persoon
- 40 gr havermout
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 0,5 banaan
- 100 gr verse ananas
- 1 el kokos (grove vlokken)
- 1 tl kokosolie
- Agavesiroop
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de kokosmelk en het water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe en breng het aan de kook. Laat de havermout een paar minuten zachtjes koken.
Bak in de tussentijd de ananas goudbruin in wat kokosolie of plantaardige boter. Voeg vlak voor het einde een kneepje agavesiroop toe en schud de pan nog even heen en weer.
Toast de kokosflakes in een droge koekenpan goudbruin. Let op dit gaat heel snel.
Doe de vegan havermoutpap in een kom. Verdeel de banaan en gekarameliseerde ananas er overheen. garneer de havermout met de getoaste kokos.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.