Havermout uit de oven met rood fruit
Het ontbijt, daar kom ik letterlijk mijn bed voor uit. Meestal neem ik kwark met muesli en banaan, maar als ik de tijd heb kan je mij ook wakker maken (nou ja niet echt natuurlijk) voor havermout uit de oven. Gebakken havermout dus met lekker veel rood fruit, heerlijk, voedzaam en vullend. Havermout bevat lekker veel vezels, daar houd je het prima een ochtendje op uit, dat is voor mij wel belangrijk. Het is eigenlijk helemaal niet veel werk. Het is gewoon een kwestie van dingen bij elkaar gooien en de oven doet de rest. Meestal maak ik gewoon een grote schaal en daar eet ik dan twee tot drie dagen van, maar je kan ook leuke 1 persoonsbakjes maken zoals ik nu gedaan heb. Want niet alleen warm, maar ook koud is het heel lekker. Ik verheug mij ook altijd letterlijk op mijn ontbijt, als ik ’s avonds in bed lig, denk ik vaak al aan mijn ontbijt van de volgende dag (true story).
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 200 gr (havermout)
- 300 gr rood fruit (gemengd)
- 400 ml (amandel)melk
- 1 ei
- 2 el honing
- 1 el gesmolten kokosolie
- 1 tl kaneel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Kluts het eitjes los met de melk en de gesmolten kokosolie. Je kan eventueel ook een scheutje zonnebloemolie gebruiken.
Voeg de havermout, de kaneel en de honing toe en meng alles door elkaar. Voeg de helft van het fruit toe en meng kort.
Verdeel de helft van het rood fruit over de bodem van 4 kleine ovenschaaltjes. Verdeel hierover het havermoutmengsel. Je kan het eventueel ook in een grote ovenschaal maken.
Bak de havermout taartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin. Heb je een grote schaal, voeg dan 15 minuten toe aan de oventijd. Garneer eventueel met een lepeltje yoghurt. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt de havermout uit de oven maximaal 3 dagen bewaren.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in