fbpx
Menu

Havermout uit de oven met rood fruit

Het ontbijt, daar kom ik letterlijk mijn bed voor uit. Meestal neem ik kwark met muesli en banaan, maar als ik de tijd heb kan je mij ook wakker maken (nou ja niet echt natuurlijk) voor havermout uit de oven. Gebakken havermout dus met lekker veel rood fruit, heerlijk, voedzaam en vullend. Quaker havermout bevat lekker veel vezels (en verder geen onnodige toevoegingen), daar houd je het prima een ochtendje op uit, dat is voor mij wel belangrijk. Het is eigenlijk helemaal niet veel werk. Het is gewoon een kwestie van dingen bij elkaar gooien en de oven doet de rest. Meestal maak ik gewoon een grote schaal en daar eet ik dan twee tot drie dagen van, maar je kan ook leuke 1 persoonsbakjes maken zoals ik nu gedaan heb. Want niet alleen warm, maar ook koud is het heel lekker. Ik verheug mij ook altijd letterlijk op mijn ontbijt, als ik ’s avonds in bed lig, denk ik vaak al aan mijn ontbijt van de volgende dag (true story).

Ik heb mijn ontbijt ook echt nodig, zonder goede bodem kom ik gewoon niet op gang.

Toch een early bird?

Ik had niet verwacht dat het ooit nog goed zou komen met mij. Ik ben nooit een early bird geweest. Het was zelfs zo erg, dat wanneer ik geen wekker zette ik vaak niet voor half 11 wakker werd. Maar toen kwam Merlijn en mijn leven is in die zin 180 graden veranderd. Merlijn wordt meestal rond half 7 wakker (de laatste tijd half 6, maar dat vinden we toch echt te vroeg) en dan krijgt hij een flesje. Ik heb er nu helemaal geen problemen meer mee om zo vroeg wakker te zijn. In het weekend doen Maurits en ik allebei een shift en doordeweeks doet Maurits het meestal. Maar het komt best vaak voor dat ik nu tegelijk met mijn mannen wakker word en we samen ontbijten in bed. Dat is echt mijn relaxmoment van de dag, rustig wakker worden, lekker ontbijten en natuurlijk koffie drinken. Ik heb mijn ontbijt ook echt nodig, zonder goede bodem kom ik gewoon niet op gang.

Nog meer inspiratie

We hebben al heel veel havermout recepten online staan, dit recept voor havermout uit de oven met pindakaas en banaan is ook een aanrader. Ben je benieuwd hoe I Love Health haar dag begint en wat haar favoriete kickstart ontbijt is? Lees het nu op haar blog. En zoek je nog meer inspiratie voor ontbijt recepten, kijk dan eens op OptimaVita, zij deelde onlangs ook een heerlijk havermout recept voor. Ontbijt jij ook altijd? Laat het weten in de comments.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr Quaker (havermout original))
  • 300 gr rood fruit (gemengd)
  • 400 ml (amandel)melk
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

    Kluts het eitjes los met de melk en de gesmolten kokosolie. Je kan eventueel ook een scheutje zonnebloemolie gebruiken.

  2. Voeg de Quaker havermout, de kaneel en de honing toe en meng alles door elkaar. Voeg de helft van het fruit toe en meng kort.

  3. Verdeel de helft van het rood fruit over de bodem van 4 kleine ovenschaaltjes. Verdeel hierover het havermoutmengsel. Je kan het eventueel ook in een grote ovenschaal maken.

  4. Bak de havermout taartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin. Heb je een grote schaal, voeg dan 15 minuten toe aan de oventijd. Garneer eventueel met een lepeltje yoghurt. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt de havermout uit de oven maximaal 3 dagen bewaren.

     

Dit bericht is in samenwerking met Quaker, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

  • Renée
    7 augustus 2019 om 21:11

    Een nieuwe ontbijt favorietje hier. Ik maak ze zonder honing, met 2 theelepels koekkruiden en ik heb ze nu in de oven staan met wat bakpoeder toegevoegd aan de havermout, ben benieuwd. De kinderen noemen het al ontbijt taartjes💖. Vanavond zet ik ze in de koelkast als ze afgekoelt zijn en morgen vroeg gaan ze nog even 10 min in de oven op 180 graden. Morgen wat experimenteren met ander fruit.

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 augustus 2019 om 09:10

    Lekker hoor!

    Beantwoorden
  • Marieke Snijders
    6 april 2019 om 10:45

    Heerlijk! Nieuw favoriet hier in huis. Heb iets minder (amandel)melk gebruikt waardoor het een heerlijk taartje werd.

    Beantwoorden
  • MessA
    22 maart 2019 om 08:01

    Ik heb dit recept zojuist uitgeprobeerd, omdat het er zo lekker uit ziet! Maar om heel eerlijk te zijn vond ik het niet lekker. Het was heel papperig en een gekke substantie. Wat kan ik verkeerd hebben gedaan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 maart 2019 om 10:01

    Ik denk dat het gewoon een kwestie is van smaken verschillen. Hij hoort nog wel een beetje nat te zijn, maar wel stevig. Maar misschien is dit gewoon niet jouw ding.

    Beantwoorden
  • Renske Bouber
    12 maart 2019 om 23:20

    Wat is het nut van het ei in dit recept? Kan ik het ook zonder ei maken?

    Beantwoorden
  • Annika
    13 maart 2019 om 16:42

    Dat is voor de binding. Je kunt het proberen zonder ei.

    Beantwoorden
  • Leonie
    7 maart 2019 om 09:28

    Ik heb hem net geprobeerd en hij was wel oke maar niet heel lekker... Hoort het crunchy te worden of eerder papperig, dat had ik namelijk? Ik heb fijne havervlokken gebruikt en heb de oven 5 minuten langer gezet (had een grote schaal) dan de 40 minuten. Wat kan er mis zijn gegaan of hoort het zo?

    Beantwoorden
  • Esther
    26 februari 2019 om 21:19

    Voor hoeveel taartjes zijn deze ingrediënten, voor 4?

    Beantwoorden
  • Annika
    27 februari 2019 om 08:15

    Ja klopt!

    Beantwoorden
  • Anja VH
    26 februari 2019 om 09:03

    Hmm, ziet er inderdaad heel lekker uit! Ga ik zeker eens proberen. Kan diepvriesfruit ook?

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2019 om 12:57

    Ja hoor, dat kan ook!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen