havermout granola

Havermout Granola met Cranberry’s

Zin in een voedzaam ontbijt? Deze havermout granola met cranberry’s is heel lekker en heel gemakkelijk om te maken. Homemade granola is toch het allerlekkerste. En dan weet je ook meteen welke ingrediënten erin verwerkt zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. Deze havermout granola is lekker voedzaam. Hier kun je gerust een aantal uurtjes op teren. Als basis gebruiken we havermout en daar voegen we amandelen, cranberry’s en kokosflakes aan toe. Door de cranberries krijgen de ontbijtgranen een lekkere frisse smaak. De kokosflakes zorgen voor een zoete twist. Aanrader!

Glutenvrije granola

Als je glutenvrije havermout gebruikt (let op want niet alle havermout is glutenvrij), dan kan je van dit recept heel eenvoudig een glutenvrij ontbijt maken. Maak meteen een hele lading en bewaar het in een luchtdichte pot. Zo kan je het prima een aantal weken bewaren.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 grote pot

  • 150 gr havermout (evt. glutenvrij)
  • 75 gr amandelen
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 40 ml gesmolten kokosolie
  • 60 gr gedroogde cranberry's
  • 40 gr kokosfakes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng in een kom de havermout, de amandelen, de kaneel, de honing en de gesmolten kokosolie.  Verdeel het mengsel over de bakplaat.

  3. Rooster het mengsel 10 tot 15 minuten in de oven totdat het goudbruin is. Hou het goed in de gaten en roer het mengsel in de tussentijd. Het kan snel donker worden.

  4. Laat het mengsel afkoelen. Voeg vervolgens de cranberries en de kokosflakes toe.

    Bewaar de granola in een afgesloten pot.

havermout granola

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.