Zuurkooltaart

Zuurkooltaart

Dit recept voor zuurkooltaart is super lekker en makkelijk om te maken! Moet je natuurlijk wel van zuurkool houden, alhoewel iedereen hem vast kan waarderen. Zuurkool uit de oven heeft namelijk een hele andere smaak. Een hartige taart ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het een makkelijke maaltijd. Zuurkooltaart is lekker fris en toch stevig. Je kan de zuurkooltaart van tevoren maken, hij is wel twee dagen goed te houden in de koelkast. Ga jij dit zuurkool gerecht maken?

Zuurkoolquiche

Zuurkooltaart of zuurkoolquiche, what’s in a name? Deze zuurkooltaart is een lekkere maaltijd voor in de winter. En enorm makkelijk om te maken. Soms heb je gewoon zin in wat anders dan een zuurkool stamppot. We gebruiken in dit recept kant-en-klare zuurkool, maar wist je dat het heel leuk en makkelijk is om zelf zuurkool te maken?

Zuurkooltaart
zuurkool
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 500 gr zuurkool
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr geraspte kaas
  • 7 plakjes hartige taart deeg
  • 4 eieren
  • 1 rookworst
  • Handjevol verse peterselie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Vet een vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm. Druk de randjes goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg.

  3. Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en verdeel dit over de bodem van de taart. Bestrooi de zuurkool royaal met peper en zout.

  4. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel dit over de zuurkool.

  5. Klop de eieren en de slagroom luchtig. Meng de kaas erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het vervolgens over de taart.

  6. Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten af in de voorverwarmde oven.

Zuurkooltaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (70 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in