Menu
Hartige-wafels-met-avocado-en-bacon-3-3.jpg

Hartige Wafels met avocado en bacon

Hartige wafels zijn hot dit jaar! Hoewel we nog steeds kunnen genieten van een zoete wafel met aardbeien en slagroom, voegen we hier nu de hartige wafel aan toe voor de afwisseling. Wij houden enorm van hartig, afgewisseld met zoet hoor. Maar deze hartige wafels met avocado en bacon zijn echt heel lekker! En hier kun je prima mee ontbijten. Of lunchen, of lekker als tussendoortje. Het kan allemaal. Mijn eerste hartige wafel at ik bij MICA in Haarlem. En sindsdien ben ik hooked! In Londen zag ik het op bijna iedere lunchkaart staan, dus ik ben benieuwd wanneer de hartige wafel Nederland verovert. Ik gok dat dit niet lang meer duurt..

Deze wafels zijn heerlijk voor een lazy sunday morning. En het is ook nog snel klaar, dus je hoeft niet lang in de keuken te staan om dit lekkere ontbijtje klaar te maken. Wij hebben lekker parmezaan en bieslook door het beslagje gedaan en de wafel belegd met ei, bacon en avocado. Een perfecte combinatie! Ik ben benieuwd, ben jij klaar voor de hartige wafel? Of grijp jij toch nog liever naar de zoete versie? Laat het achter in de comments, dat vind ik leuk.

Hartige wafels

Ingrediënten voor 6 st. (3 personen)
150 gr kwark
5 eieren
60 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
30 gr parmezaan
Paar takjes bieslook
Snuf zout
2 avocado’s
70 gr bacon

Zo maak je het
Zet je wafelijzer alvast aan, zodat deze op kan warmen.

Meng 2 eieren met de kwark. Hak de bieslook fijn.

Voeg vervolgens boekweitmeel, bakpoeder, parmezaan, bieslook en een snuf zout toe aan de kwark. Meng dit door elkaar.

Verdeel het beslag over je wafelijzer. Bak de wafels in 3-4 minuten goudbruin.

Bak in de tussentijd 3 eieren, laat de dooier heel. Snijd de avocado’s in plakjes en bak de bacon.

Beleg de hartige wafels met het ei, de bacon en avocado. Garneer met wat gehakte bieslook.

Hartige wafelsHartige wafelsHartige wafels

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan