Menu
hartige-taart-met-zalm-5411.jpg

Hartige taart met zalm

Deze hartige taart met zalm heeft een oosters tintje. Yes! Vinden wij lekker. En is weer eens wat anders dan een bladerdeegtaart met heel veel kaas. Er gaat verse zalm in, die we eerst gemarineerd hebben in sojasaus en knoflook. Slechts 2 ingrediënten, maar wel met heel veel smaak. En lekker veel gewokte groenten. Voor het gemak hebben we een zak wokgroenten gebruikt, daar zit alles al in prei, taugé en kool. Je kan ook alle ingrediënten los toevoegen natuurlijk, maar dit is wel zo snel.

Sojasaus

Als je aan Aziatische recepten dan denk je aan sojasaus. We hebben allemaal wel het bekende Kikkoman flesje met de rode (of groene) dop in de kast staan toch? Sojasaus wordt gemaakt van slechts 4 ingrediënten; sojabonen, tarwe, zout en water. De bonen worden geweekt, gestoomd, geroosterd en vervolgens gemalen. Dan vind het fermentatieproces plaats wat zorgt voor deze unieke kenmerkende smaak. Meestal wordt het gegeten bij sushi, maar je kan er zoveel meer mee doen. Dat gaan wij jou de komende tijd laten zien met verschillende recepten.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 250 gr verse zalm
  • 400 gr Chinese wokgroenten
  • 2 st lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gr cashewnoten
  • 5 eieren
  • 200 slagroom
  • 1 + 2 el Kikkoman sojasaus
  • Chilipeper en zout
  • Zonnebloemolie

Materiaal

  • Springvorm 24 cm
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Maak een marinade van 1 sojasaus,  een teentje knoflook gehakt en wat chilipeper. Snijd de zalm in blokjes en leg deze in de marinade.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan en wok de groenten samen met een gehakt teentje knoflook kort aan. Breng op smaak met 2 el sojasaus en chilipeper.

  3. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik gaatjes in de bodem. Je kan eventueel een beetje paneermeel op de bodem strooien, dit voorkomt dat de bodem nattig wordt.

  4. Verdeel de gewokte groenten en de stukjes gemarineerde zalm over het bladerdeeg. Snijd de lente ui in ringen en hak de cashewnoten grof. Verdeel deze over de groenten.

  5. Klop de eieren los met de slagroom en breng dit op smaak met chilipeper en zout. Giet dit mengsel op de gewokte groenten.

  6. Bak de hartige taart met zalm in ongeveer 35 minuten af op 200 graden. Garneer eventueel met extra lente ui, koriander en cashewnoten.

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan