Menu
Hartige-taart-met-bosui-UPK-20-10-BLOGPOST-124.jpg

Hartige taart met prei

Deze hartige taart met prei is heel leuk om te maken en ook nog eens snel klaar. We gebruiken kant en klaar bladerdeeg, wat we eerst even voorbakken waardoor het lekker krokant blijft. Je kan 1 grote vegetarische hartige taart maken of meerdere eenpersoonsvarianten (leuk als voorgerecht). Het is een vegetarisch recept, maar als je er toch vlees zou willen toevoegen als ingrediënt, dan kun je wat plakjes uitgebakken spek verkruimelen en als crumble er overheen te strooien. Zelf maak ik zo’n soort taartje vaak voor de dag na kerst, je schuift het in de oven –  lekker met een kom soep of groene salade. Nog een fijne aan dit hartige taart recept, je kunt het een dag van tevoren maken en zowel koud als warm is deze vegetarische quiche lekker. Bladerdeeg is echter wel op zijn lekkerst wanneer het vers en knapperig is!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 6 st. bosui
  • 2 st. prei
  • 1 teen knoflook
  • 60 gr verse geitenkaas (+ extra voor garneren)
  • 250 gr ricotta
  • 3 eieren
  • 2 takjes rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materialen

  • Taartvorm 24 cm

Zo maak je het

  1. Vorm van het bladerdeeg een lap die in de taartvorm past (bijvoorbeeld door aan de zijkant iets af te snijden en dat er aan de bovenkant aan vast te plakken). Bekleed de (ingevette) taartvorm met het bladerdeeg, druk de randjes goed aan en snijd het te veel aan deeg met een mesje weg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg tegen het opbollen en zet 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht).

  3. Snijd voor de vulling de prei en bosuien in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de prei, bosui en knoflook 5-6 minuten op middelhoog vuur tot de ringetjes mooi bruin kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan op een bord en zet even apart.

  4. Breek de eieren in een hoge mengkom, voeg de geitenkaas en ricotta toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.

  5. Bekleed het bladerdeeg met een stuk bakpapier en vul met een steunvulling (gebruik bijvoorbeeld: ongekookte rijst, bonen of speciale bakbonen). Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Haal de steunvulling er af en bak nog eens 10 minuten zonder vulling. Schenk het eimengsel in de vorm. Schep de bosui en prei er bovenop en bak de vegetarische taart nog eens 20 minuten in de oven.

  7. Garneer de vegetarische hartige taart met rozemarijn en eventueel wat extra geitenkaas. Serveer de hartige taart met prei eventueel met een mosterdsausje van 4 el mosterd en 2 el witte wijnazijn.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan