Hartige preikoekjes

Hartige preikoekjes

Hebben jullie leuke Paasdagen gehad? En lekkere gebruncht? Yes I do love pancakes… Eigenlijk zijn deze preikoekjes gewoon pannenkoeken met prei. Alleen klinkt dat niet lekker en dat zijn ze wel. Ik maak regelmatig koekjes van mijn restjes groente. Het is de perfecte manier om restjes op te maken. Als basis neem ik dus een soort pannenkoekenbeslag, in dit geval van boekweitmeel, super gezond. En daar kun je aan toevoegen wat je lekker vindt.

In dit geval dus wat fijngesneden prei. En wat is er lekker bij prei? Juist kaas, dus dat gaat er natuurlijk ook in. Ik eet de prei pannenkoekjes meestal als lunch. Maar je kunt ze ook als avondeten nemen, met een salade erbij en eventueel een stukje kip of vis. Of serveren als hapje bij de borrel, dat heb ik ook wel eens gedaan. Met groot succes trouwens. Ik kan het je aanraden.

preikoekjes

Ingrediënten voor 8 st.
Halve prei
50 gr boekweitmeel
100 ml (plantaardige) melk
1 ei
1 tl bakpoeder
50 gr belegen kaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe het boekweitmeel en het bakpoeder in een kom.

Voeg het ei en de melk toe en klop er een glad beslag van.

Was de prei en snij deze in dunne reepjes.

Voeg de prei en de kaas bij het beslag.

Breng het beslag op smaak met peper en zout en meng het even om.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

preikoekjes

Verdeel met een lepel 2 of 3 hoopjes beslag in de pan.

Bak de preikoekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.

preikoekjes

 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Tags

Prei Gezonde recepten Lunch

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in