
Hartig bladerdeeghapje met courgette



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 10 st.
- 1 rol bladerdeeg
- 1 courgette
- 100 gram ham
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 4 eieren
- 3 takjes tijm
- Peper en zout
Materiaal
- Muffinvorm 12 holtes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Vet de muffinvorm in.
Breek de eieren in een mengkom en klop ze met zout, peper en de blaadjes van de takjes tijm los. Roer de geraspte kaas er door.
Steek of snijd rondjes, die iets groter zijn dan de bodem van de muffinholtes, uit het bladerdeeg, en leg ze in de muffinholtes. Druk de zijkanten goed aan zodat er bakjes ontstaan.
Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of mandoline in de lengte in linten van ongeveer 2 mm dik. Snijd de linten in de lengte door de helft. Druk tegen de zijkant van elke muffinvorm-holte 1 courgettelint. Schenk het eimengsel in de holtes. Snijd de ham in reepjes en verdeel over in de holtes. Rol de rest van de linten op en plaats in elke holte 2 à 3 linten zodat er een roos ontstaat.
Bak de hartige bladerdeeghapjes in 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in