Hartig bladerdeeghapje met courgette

Hartig bladerdeeghapje met courgette

Houd jij ook zo van alles met deeg? Wij wel. Zoet of hartig, warm of koud, het maakt ons niet uit, we vinden het allemaal heerlijk. Dit is een lekker hartig bladerdeeghapje met courgette en kaas. Je maakt deze courgette hapjes in een muffinvorm. Dat is echt zo’n essential waar je van alles mee kunt. In dit geval maken we er bladerdeegbakjes in en deze vullen we met ei, opgerolde courgette, ham en kaas. Niet alleen heel leuk om te zien, maar vooral ook heel makkelijk om te maken. Ga jij dit recept proberen met Pasen? Kijk hier voor nog meer lekkere paasrecepten.
Hartig bladerdeeghapje met courgette
Hartig bladerdeeghapje met courgette

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 10 st.

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 100 gram ham
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 4 eieren
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout

Materiaal

  • Muffinvorm 12 holtes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Vet de muffinvorm in.

  2. Breek de eieren in een mengkom en klop ze met zout, peper en de blaadjes van de takjes tijm los. Roer de geraspte kaas er door.

  3. Steek of snijd rondjes, die iets groter zijn dan de bodem van de muffinholtes, uit het bladerdeeg, en leg ze in de muffinholtes. Druk de zijkanten goed aan zodat er bakjes ontstaan.

  4. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of mandoline in de lengte in linten van ongeveer 2 mm dik. Snijd de linten in de lengte door de helft. Druk tegen de zijkant van elke muffinvorm-holte 1 courgettelint. Schenk het eimengsel in de holtes. Snijd de ham in reepjes en verdeel over in de holtes. Rol de rest van de linten op en plaats in elke holte 2 à 3 linten zodat er een roos ontstaat.

  5. Bak de hartige bladerdeeghapjes in 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Hartig bladerdeeghapje met courgette
Hartig bladerdeeghapje met courgette

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (19 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten High tea Kinderrecepten Makkelijke recepten Picknick Bladerdeeg Courgette Ei Hollandse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Pasen Verjaardag Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in