Kipspiesen met Harissa van de BBQ
Deze kipspiesen met Harissa zijn lekker voor op de BBQ. Harissa is een pittige specerijenpasta op basis van paprika en rode pepers. Je koopt het bij de Turk, maar de meeste supermarkten hebben het tegenwoordig ook. Bomvol specerijen. Om het iets milder te maken voeg ik yoghurt toe en serveer ik er een frisse yoghurtdip bij. Dus houd je van pittige kip? dan is dit echt iets voor jou. Je zou dit ook als hoofdgerecht kunnen serveren met een snelle couscoussalade en wat flatbread. Heerlijk zomers maaltje. Ga jij dit maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor de kipspiesjes
- 4 kipfilets
- 2 el harissa
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve citroen
- Zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de muntyoghurt
- 100 gr Griekse yoghurt
- 3 takjes munt
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een marinade van de harissa, de yoghurt, een gehakt teentje knoflook, het sap van een halve citroen en een el olijfolie. Breng de marinade op smaak met iets zout.
Snijd de kip in stukken van ongeveer 3,5 x 3,5 cm. Leg de kip in de marinade en roer het goed om. Laat de kip een half uurtje (het liefst langer) marineren. Je kan dit ook een nachtje in de koelkast laten staan.
Rijg de kip op satéprikkers en grill ze in op de barbecue (of in een grillpan) aan weerszijden goudbruin en gaar.
Maak een dip van de yoghurt en het sap van een halve citroen. Hak de knoflook en de blaadjes van de munt fijn en meng dit door de yoghurt. Breng de yoghurtdip op smaak met peper en zout. Drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.
Serveeer de harissa kipspiesjes met de muntyoghurt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.