marinade voor kip

Kipspiesen met Harissa van de BBQ

Deze kipspiesen met Harissa zijn lekker voor op de BBQ. Harissa is een pittige specerijenpasta op basis van paprika en rode pepers. Je koopt het bij de Turk, maar de meeste supermarkten hebben het tegenwoordig ook. Bomvol specerijen. Om het iets milder te maken voeg ik yoghurt toe en serveer ik er een frisse yoghurtdip bij. Dus houd je van pittige kip? dan is dit echt iets voor jou. Je zou dit ook als hoofdgerecht kunnen serveren met een snelle couscoussalade en wat flatbread. Heerlijk zomers maaltje. Ga jij dit maken?

harissa kipspiesjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor de kipspiesjes

  • 4 kipfilets
  • 2 el harissa
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Zout
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de muntyoghurt

  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 3 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de harissa, de yoghurt, een gehakt teentje knoflook, het sap van een halve citroen en een el olijfolie. Breng de marinade op smaak met iets zout.

  2. Snijd de kip in stukken van ongeveer 3,5 x 3,5 cm. Leg de kip in de marinade en roer het goed om. Laat de kip een half uurtje (het liefst langer) marineren. Je kan dit ook een nachtje in de koelkast laten staan.

  3. Rijg de kip op satéprikkers en grill ze in op de barbecue (of in een grillpan) aan weerszijden goudbruin en gaar.

  4. Maak een dip van de yoghurt en het sap van een halve citroen. Hak de knoflook en de blaadjes van de munt fijn en meng dit door de yoghurt. Breng de yoghurtdip op smaak met peper en zout. Drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.

  5. Serveeer de harissa kipspiesjes met de muntyoghurt.

marinade voor kip
pittige kip spiesjes bbq

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

BBQ Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Midden Oosterse recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in