fbpx
Menu

Harissa kipspiesjes voor op de BBQ

Hebben jullie al vaak gebarbecued? Ik nog te weinig vind ik zelf. Dit recept voor harissa kipspiesjes komt uit mijn boek Feel Good Food (deze is alleen nog als Ebook te krijgen in onze webshop). Mijn manier van barbecuen is wel wat veranderd in de loop der jaren. Vroeger haalde ik gemarineerd vlees bij de slager, wat stokbrood, salades, sauzen en fruit. Tegenwoordig vind ik het leuk om te experimenteren. Zelf vlees marineren, vis roken, broodjes of pizza’s bakken of een vegetarische barbecue. Zo leuk om te doen!

Pittige kip

Harissa is een pittige specerijenpasta op basis van paprika en rode pepers. Je koopt het bij de Turk, maar sommige supermarkten hebben het tegenwoordig ook. Bomvol specerijen. Om het iets milder te maken voeg ik yoghurt toe en serveer ik er een frisse yoghurtdip bij. Dus houd je van pittige kip? dan is dit echt iets voor jou. Je zou dit ook als hoofdgerecht kunnen serveren met een snelle couscoussalade en wat flatbread. Heerlijk zomers maaltje. Ga jij dit maken?

 

4 personen

Ingrediënten voor de kipspiesjes

  • 4 kipfilets
  • 2 el harissa
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Zout
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de muntyoghurt

  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 3 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de harissa, de yoghurt, een gehakt teentje knoflook, het sap van een halve citroen en een el olijfolie. Breng de marinade op smaak met iets zout.

  2. Snijd de kip in stukken van ongeveer 3,5 x 3,5 cm. Leg de kip in de marinade en roer het goed om. Laat de kip een half uurtje (het liefst langer) marineren. Je kan dit ook een nachtje in de koelkast laten staan.

  3. Rijg de kip op satéprikkers en grill ze in op de barbecue (of in een grillpan) aan weerszijden goudbruin en gaar.

  4. Maak een dip van de yoghurt en het sap van een halve citroen. Hak de knoflook en de blaadjes van de munt fijn en meng dit door de yoghurt. Breng de yoghurtdip op smaak met peper en zout. Drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.

  5. Serveeer de harissa kipspiesjes met de muntyoghurt.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Linda de Bruin
    19 augustus 2019 om 21:51

    Hallo Pauline, voor een mee-etertje met een lactose-intollerantie wil ik het zonder yoghurt maken. Wat adviseer jij als alternatief? Kokosyoghurt of niet vervangen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 augustus 2019 om 07:25

    Kokosyoghurt kan heel goed

    Beantwoorden

Reactie plaatsen