poffert recept-

Groninger Poffert

Ik ben een geboren Groningse! Opgegroeid op het platteland in het noordelijkste puntje van Nederland. Verder kan je bijna niet. Poffert is een typisch Gronings streekgerecht, het is een soort broodcake die je au bain marie bakt. Officieel hoort er geen suiker in, maar ik heb er toch een schep in gedaan. Mijn oma maakte dit vroeger altijd, helaas heb ik haar geheime recept niet meer. Mijn oma kennende deed zij er ook suiker in. Toen ik van mijn tante een poffertpan voor mijn verjaardag kreeg kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Wij eten het als avondeten met gesmolten boter en bruine suiker. Maar het is ook lekker bij de koffie.

oliebollen
poffert recept-
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 poffert

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 100 gr rozijnen
  • Snuf zout

Lekker met

  • Gesmolten roomboter
  • Donkerbruine basterdsuiker

Materiaal

  • Poffertpan 2 ltr

Zo maak je het

  1. Doe het bakmeel in een kom en voeg de melk en de eieren beetje bij beetje toe. Het is eigenlijk hetzelfde als pannenkoekenbeslag maken, maar dan veel dikker.

  2. Voeg de suiker toe en meng de rozijnen door het beslag.

  3. Vet de poffertpan in met een bakspray of met boter. Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie. Zet een grote pan met water op het vuur en laat dit koken. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat. Laat het zachtjes koken.

    Gaar de poffert in ongeveer 2 uur gaar.

  4. Serveer de poffert met bruine suiker en gesmolten boter.

poffert recept
groninger poffert

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (309 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cake recepten Hollandse recepten Bakrecepten Hoofdgerecht Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in