
Groninger Poffert
Ik ben een geboren Groningse! Opgegroeid op het platteland in het noordelijkste puntje van Nederland. Verder kan je bijna niet. Poffert is een typisch Gronings streekgerecht, het is een soort broodcake die je au bain marie bakt. Officieel hoort er geen suiker in, maar ik heb er toch een schep in gedaan. Mijn oma maakte dit vroeger altijd, helaas heb ik haar geheime recept niet meer. Mijn oma kennende deed zij er ook suiker in. Toen ik van mijn tante een poffertpan voor mijn verjaardag kreeg kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Lekker nostalgisch met gesmolten boter en bruine suiker.


Ingrediënten voor 1 poffert
500 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
0,5 liter melk
2 el witte basterdsuiker
Snuf zout
100 gr rozijnen
Gesmolten boter
Bruine basterdsuiker
Materialen
Poffertpan van 1,25 ltr
Zo maak je het
Doe het bakmeel in een kom en voeg de melk en de eieren beetje bij beetje toe. Het is eigenlijk hetzelfde als pannenkoekenbeslag maken, maar dan veel dikker.
Voeg de suiker toe en meng de rozijnen door het beslag.
Vet de poffertpan in met een bakspray of met boter.
Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie. Zet een grote pan met water op het vuur en laat dit koken. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat. Laat het zachtjes koken.
Gaar de poffert in ongeveer 2 uur gaar.
Serveer de poffert met bruine suiker en gesmolten boter.



Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hier18 september 2012
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan