poffert recept-

Groninger Poffert

Ik ben een geboren Groningse! Opgegroeid op het platteland in het noordelijkste puntje van Nederland. Verder kan je bijna niet. Poffert is een typisch Gronings streekgerecht, het is een soort broodcake die je au bain marie bakt. Officieel hoort er geen suiker in, maar ik heb er toch een schep in gedaan. Mijn oma maakte dit vroeger altijd, helaas heb ik haar geheime recept niet meer. Mijn oma kennende deed zij er ook suiker in. Toen ik van mijn tante een poffertpan voor mijn verjaardag kreeg kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Wij eten het als avondeten met gesmolten boter en bruine suiker. Maar het is ook lekker bij de koffie.

Tip!

Deze poffertpan gebruiken wij en is perfect voor het maken van Groningse poffert.

oliebollen
poffert recept-

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 poffert

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 100 gr rozijnen
  • Snuf zout

Lekker met

  • Gesmolten roomboter
  • Donkerbruine basterdsuiker

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe het bakmeel in een kom en voeg de melk en de eieren beetje bij beetje toe. Het is eigenlijk hetzelfde als pannenkoekenbeslag maken, maar dan veel dikker.

  2. Voeg de suiker toe en meng de rozijnen door het beslag.

  3. Vet de poffertpan in met een bakspray of met boter. Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie. Zet een grote pan met water op het vuur en laat dit koken. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat. Laat het zachtjes koken.

    Gaar de poffert in ongeveer 2 uur gaar.

  4. Serveer de poffert met bruine suiker en gesmolten boter.

poffert recept
groninger poffert

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (113 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in