Groentetaartjes

Groentetaartjes van bladerdeeg

Houd je ook zo van groentetaart? Probeer dan ook eens deze kleine vegetarische taartjes van bladerdeeg. Wij vouwden het bladerdeeg zo zodat je een leuk randje krijgt, dit omschrijven we in de werkwijze. Maar je kunt ook het deeg 1 centimeter van de rand met de achterkant van een mesje inkerven. Ze zijn heel makkelijk om te maken. We beleggen ze met een lekkere ricotta- geitenkaasvulling en plakjes biet, courgette en wortels. Drizzle er wat honing over en de groentetaartjes zijn klaar voor de oven. Lekker met een frisse groene salade on the side. Ook leuk voor bij een high tea. Ga jij ze maken?

Groentetaartjes
Groentetaartjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 gr ricotta
  • 25 gr zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 1 gekookte biet
  • 1 courgette (of 0,5 groene en 0,5 gele courgette)
  • 4 kleine regenboogwortels
  • 50 gr sla
  • 3 el honing
  • 30 gr pijnboompitten
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd uit het bladerdeeg 4 vierkantjes van 15×15 centimeter. Vouw ieder plakjes deeg diagonaal dubbel. en snijd het aan twee kanten tot bijna aan de hoek in. Vouw het deeg weer terug en klap de randen aan beide kanten over het deeg, zodat een soort bakje ontstaat. Klop het ei los en bestrijk de randjes met ei en prik het bladerdeeg in het midden in met een vork.

    Of snijd het bladerdeeg in plakjes van 15×15 centimeter en kerf rondom 1 centimeter van de rand in met de achterkant van een mes.

  3. Doe de ricotta in een hoge maatbeker, verkruimel de geitenkaas er boven en pureer met een staafmixer tot een gladde crème. Breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel over de bladerdeegbakjes.

  4. Snijd de biet en courgette in plakjes. En snijd de wortels in de lengte in dunne plakken. Leg ze op de ricotta crème. Drizzle over elk groentetaartje wat honing en bestrooi met wat zout. Zet de groentetaartjes 25-30 minuten in de oven.

  5. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Garneer de taartjes met wat sla en pijnboompitten. Verdeel er eventueel nog wat extra honing over.

Groentetaart
Groentetaartjes

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (27 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hartige taarten & quiche High tea Makkelijke recepten Plaattaarten Bieten Bladerdeeg Geitenkaas Wortel Franse recepten Pasen Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in