
Groentetaartjes van bladerdeeg
Houd je ook zo van groentetaart? Probeer dan ook eens deze kleine vegetarische taartjes van bladerdeeg. Wij vouwden het bladerdeeg zo zodat je een leuk randje krijgt, dit omschrijven we in de werkwijze. Maar je kunt ook het deeg 1 centimeter van de rand met de achterkant van een mesje inkerven. Ze zijn heel makkelijk om te maken. We beleggen ze met een lekkere ricotta- geitenkaasvulling en plakjes biet, courgette en wortels. Drizzle er wat honing over en de groentetaartjes zijn klaar voor de oven. Lekker met een frisse groene salade on the side. Ook leuk voor bij een high tea. Ga jij ze maken?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 gr ricotta
- 25 gr zachte geitenkaas
- 1 ei
- 1 gekookte biet
- 1 courgette (of 0,5 groene en 0,5 gele courgette)
- 4 kleine regenboogwortels
- 50 gr sla
- 3 el honing
- 30 gr pijnboompitten
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd uit het bladerdeeg 4 vierkantjes van 15×15 centimeter. Vouw ieder plakjes deeg diagonaal dubbel. en snijd het aan twee kanten tot bijna aan de hoek in. Vouw het deeg weer terug en klap de randen aan beide kanten over het deeg, zodat een soort bakje ontstaat. Klop het ei los en bestrijk de randjes met ei en prik het bladerdeeg in het midden in met een vork.
Of snijd het bladerdeeg in plakjes van 15×15 centimeter en kerf rondom 1 centimeter van de rand in met de achterkant van een mes.
Doe de ricotta in een hoge maatbeker, verkruimel de geitenkaas er boven en pureer met een staafmixer tot een gladde crème. Breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel over de bladerdeegbakjes.
Snijd de biet en courgette in plakjes. En snijd de wortels in de lengte in dunne plakken. Leg ze op de ricotta crème. Drizzle over elk groentetaartje wat honing en bestrooi met wat zout. Zet de groentetaartjes 25-30 minuten in de oven.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Garneer de taartjes met wat sla en pijnboompitten. Verdeel er eventueel nog wat extra honing over.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan