groentesap

3 x Groentesapjes om mee te nemen

Ik houd meer van juices dan van smoothies. En ik vind dan vooral de combinatie van groentesap met fruit het fijnst. Die combi is ook meteen het gezondst. Toen ik aan het begin van mijn zwangerschap niet zoveel trek had, maakte Maurits regelmatig groentesapjes voor mij. Zodat ik toch genoeg voedingsstoffen binnen kreeg. In smoothies kan je natuurlijk ook heel veel groentes verwerken, dat heb ik in deze recepten al laten zien. Een smoothie neem ik meestal als vervanger van mijn ontbijt (ze vullen ook veel meer), terwijl ik een juice meer als tussendoortje drink. Als een soort oppepper. Deze sapjes die ik vandaag met jullie deel, kan je ook gemakkelijk meenemen naar je werk. Handig als je wel een boost kunt gebruiken op kantoor.

Feel Good Tuesday
Ik ben al een tijdje bezig met de Philips Healthy Drinks Challenge. Ik vind het leuk. En een uitdaging! Een uitdaging om toch iedere keer weer nieuwe recepten te bedenken met de blenders en juicers van Philips. Inmiddels heb ik zo mijn voorkeuren en daar is deze slowjuicer één van. Met de Mastificating juicer kan je allerlei groentes en fruit tot sapjes persen. Het design is prettig, het is een compact apparaat, dat niet al teveel ruimte inneemt. En wat ik ook slim vind is de Reverse knop. Door dit knopje in te drukken, perst hij zelfs het laatste restje sap uit het apparaat. Er blijft dus niks achter. Ik moest wel wennen aan het in elkaar zetten van de juicer. Dat is best even ingewikkeld. Inmiddels heb ik hem zoveel gebruikt, dat ik het bij wijze van met mijn ogen dicht kan doen.

Nog meer recepten
Ik heb natuurlijk al heel veel juice- en smoothie recepten met jullie gedeeld. Heb je al een favoriet? Maar er komt nog meer aan. Yes! Ik ga lekker door, want gezonde inspiratie is altijd welkom toch? Ook ga ik nog iets doen met noten. Want wist je dat je ook amandelmelk kunt maken met een slowjuicer? Dat laat ik jullie binnenkort zien. Maar nu eerst weer 3 hele lekkere gezonde sapjes. De oranje is met zoete aardappel (ja ook daar kan je hele lekker sapjes van maken), de rode is een ABC sapje (kan jij raden wat erin zit) en de groene is lekker fris. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

On the go juicesngredient-gekleurde-bietjesOn the go juices

Zoete aardappel juice 
Ingrediënten voor 1 groot glas
1 kleine zoete aardappel
1 grapefruit
1 friszure appel
1 cm gember

Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Verwijder de schil van de grapefruit en snijd de appel in vieren. Doe dit samen met de gember in de slowjuicer en pers er een lekker sapje van.

Komkommer juice
Ingrediënten voor 1 groot glas
8 cm komkommer
Handje verse ananas
2 stengels bleekselderij
Halve citroen

Zo maak je het
Snijd de komkommer en de bleekselderij in grove stukken. Verwijder de schil van de citroen. Pers dit samen met ananas in de slowjuicer tot een lekkere frisse groentesap.

ABC sapje (Apple, Beetroot, Carrot)
Ingrediënten voor 1 glas
1 appel
1 rauwe rode biet
2 wortelen
0,5 citroen

Zo maak je het
Schil de biet en snijd deze in vieren. Snij de appel en vieren en de wortelen in grove stukken. Verwijder de schil van de citroen. Pers dit samen in de slowjuicer tot een lekker sapje.

Je kan groentesap 2 dagen bewaren in de koelkast of eventueel invriezen. Maak meteen lekker veel dan heb je er de hele week profijt van. 

On the go juicesOn the go juicesOn the go juices

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in