Groene lasagne

Groene lasagne met pesto

Vandaag delen we een heerlijk recept voor groene lasagne met pesto. Niet schrikken: dit recept is vegetarisch én een stuk gezonder dan traditionele lasagne. Maar da’s juist een perfecte manier om de smaken van verschillende voedzame groenten te combineren met de klassieke smaak van pesto. De groene lasagne maak je met verse lasagnevellen, spinazie, courgette en ui en wordt smeuïg door de tomatensaus, geraspte kaas en romige ricotta. Wie zei dat gezond niet vet lekker kon zijn?! Enne: wil je deze ovenschotel nóg voedzamer maken? Gebruik dan eens volkoren lasagnevellen.

Groene lasagne
Groene lasagne
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui (middelgroot )
  • 400 gr spinazie (verse)
  • 200 gr courgette spaghetti
  • 250 gr lasagnevellen (12 vellen, eventueel volkoren)
  • 80 gr belegen kaas (geraspt)
  • 200 gr ricotta
  • 1 blik tomatenblokjes (van 400 gram )
  • 6 el pesto (ca 90-125 ml )
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

  • ovenschaal van 20 x 25 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).

  2. Haal de schil van de ui en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1-2 minuten goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Schenk de tomaten erbij. Laat 4-5 minuten op laag vuur inkoken, af en tot roerend, tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Meng in een kommetje de ricotta met de geraspte kaas. Meng hiervan 2/3e door de saus. Roer ook de courgette spaghetti door de saus. Verdeel een paar eetlepels van de saus over de bodem van een ovenschaal. Maak een laagje lasagnevellen. Schep hier weer de saus op. Maak zo 4 laagjes met pasta. Eindig met een laagje saus.

  4. Meng de overgebleven ricotta en de pesto door elkaar en verdeel over de ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven. Laat de lasagne heel eventjes staan voordat je ‘m serveert (want: heet!). Bestrooi eventueel nog met wat extra geraspte kaas.

Groene lasagne
Groene lasagne

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (85 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Lasagne recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Pasta recepten Courgette Pesto Spinazie Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in