
Groene lasagne met pesto
Vandaag delen we een heerlijk recept voor groene lasagne met pesto. Niet schrikken: dit recept is vegetarisch én een stuk gezonder dan traditionele lasagne. Maar da’s juist een perfecte manier om de smaken van verschillende voedzame groenten te combineren met de klassieke smaak van pesto. De groene lasagne maak je met verse lasagnevellen, spinazie, courgette en ui en wordt smeuïg door de tomatensaus, geraspte kaas en romige ricotta. Wie zei dat gezond niet vet lekker kon zijn?! Enne: wil je deze ovenschotel nóg voedzamer maken? Gebruik dan eens volkoren lasagnevellen.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 ui (middelgroot )
- 400 gr spinazie (verse)
- 200 gr courgette spaghetti
- 250 gr lasagnevellen (12 vellen, eventueel volkoren)
- 80 gr belegen kaas (geraspt)
- 200 gr ricotta
- 1 blik tomatenblokjes (van 400 gram )
- 6 el pesto (ca 90-125 ml )
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- ovenschaal van 20 x 25 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).
Haal de schil van de ui en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1-2 minuten goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Schenk de tomaten erbij. Laat 4-5 minuten op laag vuur inkoken, af en tot roerend, tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kommetje de ricotta met de geraspte kaas. Meng hiervan 2/3e door de saus. Roer ook de courgette spaghetti door de saus. Verdeel een paar eetlepels van de saus over de bodem van een ovenschaal. Maak een laagje lasagnevellen. Schep hier weer de saus op. Maak zo 4 laagjes met pasta. Eindig met een laagje saus.
Meng de overgebleven ricotta en de pesto door elkaar en verdeel over de ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven. Laat de lasagne heel eventjes staan voordat je ‘m serveert (want: heet!). Bestrooi eventueel nog met wat extra geraspte kaas.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan