fbpx
Menu

Groene groentesoep met balletjes

Deze groene groentesoep met balletjes is nou echt zo’n recept waarvan je denkt: waarom staat dit recept niet al lang online? Het is een echte klassieker, bijna een soort grootmoeders recept. En dit soort recepten vergeten we vaak te delen, terwijl ze juist zo lekker zijn. En makkelijk! Maar daar houden jullie van en wij ook! Deze groene groentesoep is een echte vitamine bom. Er gaan namelijk lekker veel groenten in (goh). Broccoli, sperzieboontjes, prei en tuinerwtjes. En de ballen mogen natuurlijk niet ontbreken. Wil je hem liever vega houden? Dan laat je de balletjes achterwege.

Zaterdag soepdag

Ik ben dol op soep en ben daar ook echt mee opgegroeid. Vroeger stond er iedere zaterdag soep op het menu. Geen ingewikkelde soepen, maar kippensoep, groentensoep of tomatensoep. Meestal gemaakt met een pakje en wat verse toevoegingen. Dat pakje heb je helemaal niet nodig, maar dat was vroeger heel gewoon. Erbij aten we heerlijke, knapperige bolletjes van de bakker met roomboter, kaas en verse vleeswaren van de slager. En nu eet ik ook regelmatig soep. Ik varieer wel wat meer, maar deze groene groentesoep met balletjes is ook een favoriet van mij.

4 - 6 personen

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 1,5 ltr runderbouillon
  • 250 gr rundergehakt
  • 200 gr broccoli
  • 2 st. lente ui
  • 150 gr sperziebonen
  • 0,5 prei
  • 100 gr tuinerwtjes (uit de vriezer)
  • Handje peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Zet de bouillon op het vuur. Ik maak deze met bouillonblokjes. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van 1 cm. Doe ze in de bouillon en laat ze zachtjes garen.

  2. Snijd en was ondertussen de groentes. De broccoli in kleine roosjes, de sperziebonen halveer je, en de lente ui en de prei snijd je in ringen. Voeg dit samen met de tuinerwten bij de bouillon. Laat de groentesoep zo’n 8 minuten zachtjes garen totdat de groente beetgaar is. Als je van vermicelli houdt, zou je dit nu ook toe kunnen voegen.

  3. Breng de groentesoep op smaak met peper en zout en wat fijngehakte peterselie.

    Serveer met brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

  • Karlijn
    23 april 2019 om 11:01

    Goed om te weten. Dankjewel!

  • Annika
    23 april 2019 om 09:06

    Dat weten we helaas niet. Je kunt altijd even vragen bij de klantenservice. Het gaat ontzettend hard met de bakmixen, dus ze zijn ook vaak uitverkocht.

  • Karlijn
    22 april 2019 om 11:20

    Hoi Pauline en Annika! Ik heb een vraag, weten jullie in welke winkels in Amsterdam jullie bakmixen liggen? Ik ben er nu al een stuk of vijf afgeweest en kan ze gewoon nergens vinden! Alvast bedankt :)

Reactie plaatsen