Groene falafel
Ook zo dol op falafel? Probeer deze groene falafel met doperwten en spinazie dan ook eens. We maken deze falafel met de falafel mix van Souq. Een enorme aanrader, want zo maak je heel snel en makkelijk falafel. De mix bestaat uit gemalen kikkererwten, wat specerijen, een beetje bakpoeder en maizena. Prima mix dus. En daar kan je dan zelf aan toevoegen wat je lekker vindt. Zoals doperwten bijvoorbeeld of wat verse kruiden. Lekker op een pitabroodje met hummus. Probeer het zelf! PS liever helemaal vegan? Gebruik dan ahornsiroop ipv honing.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr falafelmix (Souq)
- 600 gr regenboogmix wortels
- 100 gr spinazie
- 50 gr gemengde sla (bijvoorbeeld sla melange rode biet en bosui)
- 100 gr diepvries doperwten
- 6-8 el pompoenhummus
- 4-5 el panko of paneermeel
- 2 el honing
- 4 kleine platbroodjes
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bereid de falafelmix zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de wortels schoon en halveer ze over de lengte. Leg ze op de bakplaat of in een braadslede. Meng in een kommetje 1,5 eetlepel olijfolie met de honing, peper en zout en schenk over de wortels. Rooster de wortels 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de diepvries doperwten in een kom en schenk er genoeg kokend water bij tot ze net onderstaan, leg een deksel op de kom en laat ze 3-4 minuten staan. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet de doperwten af en schep ze samen met de spinazie in een hoge mengkom, pureer ze met een staafmixer tot een gladde puree. Meng de puree door de falafelmix en voeg wat panko toe zodat het mengsel stevig genoeg is om er balletjes van te maken. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze een beetje plat. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Zet ze 15 minuten in de oven en draai ze halverwege om (draai dan ook de wortels een keer om).
Besmeer het platbrood royaal met pompoenhummus, leg de honing wortels er op. Geef de groene falafel er bij en garneer met de gemengde sla en drizzle er nog een beetje honing over.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in