Thaise Groene curry
Deze snelle Thaise groene curry is perfect als je weinig tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten. Nu Merlijn er is, heb ik niet altijd de tijd om uren in de keuken te staan. Etenstijd is spitsuur bij ons, Maurits komt thuis uit zijn werk, Merlijn krijgt de fles en moet daarna in bad en naar bed en in de tussentijd kook ik het avondeten. Nu roep ik altijd al dat je met een handvol verse ingrediënten snel iets voedzaams kunt maken en dit recept is daar het bewijs van.
Thaise groene currypasta
Kijk je kan de currypasta natuurlijk zelf maken. Dat is niet heel ingewikkeld, maar kost wel wat meer tijd. Plus je hebt er een uitgebreide specerijenlade voor nodig. Die heb ik wel, maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen zo’n uitgebreide collectie heeft. Ik heb zelf niks tegen kant en klare currypasta’s en die gebruik ik nu regelmatig. Wel vind ik het belangrijk dat er dan niet teveel rotzooi in zit. In de supermarkt vind je gelukkig ook currypasta’s zonder E nummers en zonder al teveel suiker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 paksoi
- 200 gr bimi
- 1 ui
- 3 st. bosui
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- 70 gr groene currypasta
- 400 ml kokosmelk
- Chilipeper en zout
- Wokolie
Lekker met
- Rijst of noedels
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een wok in iets wokolie. Voeg de bimi toe en wok rondom aan. Snijd de paksoi in repen, was deze en wok deze kort mee.
Voeg de groene curry pasta toe en verhit dit kort. Door verhitting komen de smaken extra vrij. Houd je van pittig?, voeg dan een extra lepel currypasta toe. Op deze manier kan je het zo mild of pittig maken als je zelf wilt.
Voeg de kokosmelk en het sap van een halve limoen toe en laat de Thaise curry een minuut of 2 zachtjes doorkoken. Breng de groene curry naar wens eventueel extra op smaak met wat chilipeper en zout. Zelf vind ik de toevoeging vaak niet nodig, maar proef even voor de zekerheid.
Snijd de bosuitjes in reepjes. Verdeel de Thaise curry over 4 kommen. Garneer de curry met wat dungesneden bosui en eventueel wat verse koriander.
Serveer de Thaise groene curry met rijst of mie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in