Grissini met venkelzaad

Grissini met venkelzaad

Sommige dingen zijn gewoon leuk om eens zelf te maken. Zoals Grissini bijvoorbeeld. Je kent ze vast wel, de Italiaanse broodstengels die je bij de Italiaan vaak krijgt. Of zoals wij het noemen soepstengels. Dit grissini recept is echt heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is bloem, water, gist, honing en olijfolie. En een portie geduld, wan het het brooddeeg moet rijzen. Om ze een extra lekker smaakje te geven voegden wij venkelzaad en tijm toe. Niet alleen heel lekker, maar ook heel leuk om te zien. Lekker bij een kom zelfgemaakte soep of op de borrelplank met een plakje Prosciutto eromheen.
Grissini met venkelzaad
Grissini met venkelzaad

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 16.

  • 250 gr bloem
  • 1 tl honing
  • 3,5 gr gedroogde gist
  • 4 el venkelzaad
  • 6 takjes tijm
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie

Lekker met

  • pesto, rauwe ham, tapenade

Zo maak je het

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng de bloem met de honing, gist, 1 eetlepel venkelzaad en 150 ml lauwwarm water. Kneed in 5 minuten tot een glad deeg. Vorm er een bal van en leg in een mengkom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen tot het ongeveer is verdubbeld.

  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng ze samen met grof zeezout en het venkelzaad op een groot bord. Verdeel het deeg in 16 kleine bolletjes. Doop je vingertoppen in de olijfolie en rol de deegbolletjes tot dunne worstjes. Rol ze door het venkelzaad, tijm en zoutmengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog 15 minuten rusten.

  4. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht) en bak de grissini in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. De grissini zijn lekker bij soep of op een borrelplank met pesto, tapenade of omwikkeld met plakjes rauwe ham.

Grissini met venkelzaad
Grissini met venkelzaad

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (13 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Makkelijke recepten Brood en deeg Italiaanse recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Verjaardag Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in