Grissini met venkelzaad
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 16.
- 250 gr bloem
- 1 tl honing
- 3,5 gr gedroogde gist
- 4 el venkelzaad
- 6 takjes tijm
- 1 tl zout
- 3 el olijfolie
Lekker met
- pesto, rauwe ham, tapenade
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de bloem met de honing, gist, 1 eetlepel venkelzaad en 150 ml lauwwarm water. Kneed in 5 minuten tot een glad deeg. Vorm er een bal van en leg in een mengkom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen tot het ongeveer is verdubbeld.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng ze samen met grof zeezout en het venkelzaad op een groot bord. Verdeel het deeg in 16 kleine bolletjes. Doop je vingertoppen in de olijfolie en rol de deegbolletjes tot dunne worstjes. Rol ze door het venkelzaad, tijm en zoutmengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht) en bak de grissini in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. De grissini zijn lekker bij soep of op een borrelplank met pesto, tapenade of omwikkeld met plakjes rauwe ham.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.