
Griekse yoghurt pannenkoekjes
Vandaag delen we het recept van deze Griekse yoghurt pannenkoekjes. Het perfecte weekendontbijt, als je het mij vraagt. Door Griekse yoghurt te gebruiken, worden de pannenkoeken extra licht en fluffy. En daar hou ik van. Als topping gebruiken we in honing gekarameliseerde walnoten, om de pannenkoeken nog een extra Griekse touch te geven.
Uit Griekenland
Het fijne van Griekse yoghurt is is dat hij zo lekker dik en lobbig is. Dat maakt het ook een heel geschikt product voor baksels zoals taartjes of cakes of bijvoorbeeld deze Griekse yoghurt pannenkoekjes.

Ingrediënten voor 8 st.
- 150 gr Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 60 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 40 gr blauwe bessen
- 30 gr walnoten
- Kneepje honing
- Snuf zout
- olijfolie of boter om in te bakken
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de Griekse yoghurt en de eieren met een garde door elkaar.
Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop dit tot een egaal beslag.
Verhit wat olijfolie of boter in een grote koekenpan. Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zet het vuur niet al te hoog en wacht tot de Griekse yoghurt pannenkoekjes iets droog worden aan de bovenkant.
Draai ze dan voorzichtig om met een spatel en bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant goudbruin. Doe dit totdat al het beslag op is. Als het goed is, haal je zo’n 8 pannenkoekjes uit het beslag.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Voeg een kneepje honing toe, beweeg de pan even heen en weer en zet het vuur dan uit.
Serveer de Griekse yoghurt pannenkoekjes met een lepel Griekse yoghurt, blauwe bessen en de walnoten in honing.



Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in