Menu

Griekse yoghurt pannenkoekjes

Vandaag delen we het recept van deze Griekse yoghurt pannenkoekjes. Het perfecte weekendontbijt, als je het mij vraagt. Door Griekse yoghurt te gebruiken, worden de pannenkoeken extra licht en fluffy. En daar hou ik van. Als topping gebruiken we in honing gekarameliseerde walnoten, om de pannenkoeken nog een extra Griekse touch te geven.

De échte Griekse yoghurt

Ik ga ieder jaar op vakantie naar Griekenland, mijn verloofde is half Grieks en ik ben dol op de Griekse keuken. Op vakantie in Griekenland ontbijt ik steevast met Griekse yoghurt, met een beetje honing en noten erdoor. Superlekker! In Nederland ben ik al jaren op zoek naar de perfecte Griekse yoghurt. Maar tot de dag van vandaag had ik die niet kunnen vinden. De meeste Griekse yoghurts in de supermarkt komen niet eens uit Griekenland en hebben niet die romige, frisse smaak. Totdat ik de Griekse yoghurt van Dodoni heb mogen proeven. En echt waar, de Griekse yoghurt van Dodoni smaakt precies zoals de yoghurt die ik tijdens mijn vakanties eet. Hij is lekker dik en lobbig, het lijkt bijna op hangop in plaats van yoghurt. De yoghurt is romig en fris van smaak, precies zoals het hoort te zijn.

Je kunt je voorstellen dat ik daarom heel blij ben dat we een leuke samenwerking met Dodoni op mogen starten. Want deze tip deel ik met alle liefde met je. Je koopt deze Griekse yoghurt bij de Jumbo. En echt waar, van elke hap wordt je blij.

Uit Griekenland

De Griekse yoghurt van Dodoni komt echt uit Griekenland. En dat proef je. Om precies te zijn uit Epirus. Daar wordt dagelijks verse melk verzameld van de lokale boerderijen. De melk komt dus 100% van Griekse bodem en dat maakt deze Griekse yoghurt echt anders dan de andere yoghurts die in de winkel liggen. Er zijn verder ook geen gekke ingrediënten aan toegevoegd. Het fijne van deze Griekse yoghurt is, is dat hij zo lekker dik en lobbig is. Dat maakt het ook een heel geschikt product voor baksels zoals taartjes of cakes of bijvoorbeeld deze Griekse yoghurt pannenkoekjes.

8 st.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 150 gr Griekse yoghurt (Dodoni)
  • 2 eieren
  • 60 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gr blauwe bessen
  • 30 gr walnoten
  • Kneepje honing
  • Snuf zout
  • olijfolie of boter om in te bakken

Zo maak je het

  1. Mix de Griekse yoghurt en de eieren met een garde door elkaar.

  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en klop dit tot een egaal beslag.

  3. Verhit wat olijfolie of boter in een grote koekenpan. Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zet het vuur niet al te hoog en wacht tot de Griekse yoghurt pannenkoekjes iets droog worden aan de bovenkant.

  4. Draai ze dan voorzichtig om met een spatel en bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant goudbruin. Doe dit totdat al het beslag op is. Als het goed is, haal je zo’n 8 pannenkoekjes uit het beslag.

  5. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Voeg een kneepje honing toe, beweeg de pan even heen en weer en zet het vuur dan uit.

  6. Serveer de Griekse yoghurt pannenkoekjes met een lepel Griekse yoghurt, blauwe bessen en de walnoten in honing.

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni, lees hier mijn disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST