Menu
tzatziki-met-bieslook-710x380.jpg

Griekse Tzatziki met bieslook

Ik ben dol op brood met dips! Zo aan het einde van de middag, lekker broodje op tafel met smeersels, glaasje er bij en ik ben in mijn element. Het lekkerste is natuurlijk als je die smeersels zelf maakt. Ik had voor het feestje van M. tzatziki gemaakt, dat viel erg in de smaak. Ik vond het zelf leuk om het in een weckpotje te serveren, staat zo leuk!

Officieel wordt tzatziki met dille gemaakt, maar dit had ik niet dus daarom heb ik bieslook gebruikt. Net zo lekker. Zorg ervoor dat je de komkommer heel goed laat uitlekken, een komkommer verliest heel veel vocht en anders wordt je tzatziki heel waterig.

Ingredïenten 
1 komkommer
2 tenen knoflook
Handjevol bieslook
Scheutje olijfolie
150 gr griekse yoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten in het midden. Rasp de komkommer en bestrooi dit met een tl zout. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.

Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg dit toe aan de yoghurt.

Voeg de komkommer toe en een scheutje olijfolie.

Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met iets peper en zout.

Serveer de tzatziki met brood, bijvoorbeeld Pide!

tzatziki met bieslook

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan