
Griekse salade met feta en gyros
Zin in comfort food maar mag het wel wat gezonder? Dan moet je deze Griekse salade met feta en gyros echt even proberen. Wij houden wel van een pita gyros met veel knoflooksaus op zijn tijd. Maar des te fijner is het er om er een lichtere versie van te maken.
We vinden het een superleuk idee dat je die vette hap, om kunt buigen naar iets gezonders. Wij gebruiken vegetarische gyros, maar je kan dit ook van kip maken. En door de toevoeging van orzo (kleine Griekse pasta) is het een lekkere voedzame maaltijdsalade geworden.

Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr (vegetarische) gyros
- 200 gr orzo
- 2 st. baby Romaine
- 1 rode ui
- 250 gr cherrytomaten
- 2 rode paprika's
- 8 snack komkommers
- 100 gr olijven
- 100 gr feta
- 4 el tzatziki (gekocht of zelfgemaakt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de orzo zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en laat het afkoelen. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel over 4 borden of een grote schaal.
Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in repen, de komkommers in plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de Romaine sla in repen. Maak de tzatziki volgens het recept (of gebruik een kant en klare). Verdeel de sla, komkommer, tomaten, olijven en rode ui over de orzo.
Bak de gyros en de paprika in iets olijfolie rondom gaar. Wij gebruiken vegetarische gyros. Je kan ook kipfilet gebruiken en dit zelf op smaak brengen met gyros kruiden. Verdeel dit over de salade.
Garneer de Griekse salade met Feta. Maak het af met een flinke lepel tzatziki.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in