Menu
griekse-salade-3-710x380.jpg

Griekse salade met gegrilde groente

Ik ben nog nooit in Griekenland geweest en dat begrijp ik niet zo goed van mijzelf. Ik vind de Griekse keuken namelijk geweldig: eenvoudige Griekse salades met feta en olijven, Spanakopita, Souvlaki of het ultieme toetje, romige Griekse yoghurt met walnoten en honing.

Deze zomer stond het dan ook hoog op ons lijstje, maar toch werd het uiteindelijk Zuid Spanje. Ook dat stond nog op ons reislijstje, dat met de dag langer wordt. Misschien moet ik eens kijken of ik in het najaar nog een klein weekje Santorini kan boeken, want ik wil toch wel eens weten of mijn Griekse salade daar net zo smaakt als thuis.

griekse salade

Ingrediënten voor 4 personen
100 gr rucola
1 courgette
1 aubergine
4 tomaten
Handje grote groene olijven
75 gr feta
Knoflookolie (olijfolie + knoflook)
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie
Balsamico azijn

Zo maak je het
Maak eerst de knoflookolie. Dit doe je door een flinke scheut olijfolie te mengen met 1 geperst teentje knoflook. Breng de olie op smaak met wat peper en zout en de oregano.

Snij de courgette in linten en de aubergine in dunne plakken. Je kunt dit het beste doen met behulp van een mandoline (=schaaf) of met een scherp mes.

griekse salade

Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de groente met de knoflookolie en grill ze aan weerszijden goudbruin.

Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de gegrilde groente over de salade.

Snij de tomaten in parten en de feta in blokjes. Verdeel dit samen met de olijven over de Griekse salade.

Drizzle er wat olijfolie en een scheut Balsamico-azijn overheen en serveer de Griekse salade met brood.

griekse salade

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan