
Plaattaart met Tonijn
Een Fast & Freshje op zaterdag? Jawel hoor! In de video van vandaag maak ik een Griekse plaattaart met tonijn. Super lekker en heel gemakkelijk om te maken. Ook leuk om uit te delen bij een borrel. Kijk hier voor nog meer lekkere plaattaart recepten.
Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote lap bladerdeeg (uit het koelvak)
5 tomaten
1 blikje tonijn
100 gr feta
1 rode ui
1 eigeel of een beetje melk
Handje verse basilicum
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over het bladerdeeg. Houd ongeveer 1 cm rand aan iedere zijde vrij. Vouw dit randje naar binnen.
Verdeel de uitgelekte tonijn over de tomaten.
Snij de rode ui in halve ringen en verdeel ze over de plaattaart.
Verkruimel tenslotte de feta over de hartige taart.
Breng de tonijntaart op smaak met peper en zout.
Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat losgeklopt eigeel of een beetje melk.
Bak de Grieks plaattaart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Garneer de plaattaart met wat verse basilicum.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan