Menu

Griekse pitabroodjes met gehaktballetjes

Dit recept voor Griekse pitabroodjes met gehaktballetjes is voor mij het ultieme comfortfood. We kennen natuurlijk allemaal de pita gyros. Als we op vakantie zijn in Griekenland eet Chris er het liefst elke dag één. Ik ben meer fan van deze versie, pitabroodjes met gehaktballetjes. De gehaktballetjes brengen we op smaak met oregano en erbij serveren we tzatziki en lekkere, romige feta.

Feta fanaat!

De feta in dit gerecht maakt het helemaal af. Ik ben dol op dit Griekse, zoutige kaasje. Ik heb steevast een pakje Dodoni feta in de koelkast liggen, want dat is gewoon de lekkerste. In de supermarkt zie je tegenwoordig heel veel witte kaas liggen, maar dat komt qua smaak niet in de buurt van deze feta. En witte kaas is stiekem ook geen feta, dus dat kun je beter laten liggen. De feta van Dodoni is een echt Grieks product, gemaakt van 100% schapen,- en geitenmelk.

Ga jij het maken?

En, heb ik je lekker gemaakt? Deze Griekse pitabroodjes met gehaktballetjes zijn het echt waard. Je maakt ze in een handomdraai, echt iedereen kan dit maken. En ik denk dat de kids dit gerecht ook zeker kunnen waarderen. Als je met dit recept aan de slag gaat, zorg dan wel dat je van die lekkere, verse pitabroodjes koopt. Die zijn er het lekkerst bij.

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 pitabroodjes
  • 350 gr gehakt
  • 200 gr cherrytomaten
  • 10 cm komkommer
  • 1 rode ui
  • 80 gr Dodoni feta
  • 200 gr Dodoni tzatziki
  • Handje verse dille
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en de oregano. Vorm balletjes ter grootte van een twee euro munt. Bak ze rondom bruin in een scheutje olijfolie.

  2. Halveer de cherrytomaten, snijd de rode ui in ringen en de komkommer in blokjes. Meng dit, voeg een klein scheutje olijfolie en wat peper en zout toe.

  3. Verwarm de pitabroodjes op een grill of in de oven.

  4. Verdeel de gehaktballetjes over de pitabroodjes. Verdeel ook de tomaat en komkommer over de broodjes.

  5. Verkruimel de feta over de Griekse pitabroodjes en maak het geheel af met een lepel tzatziki en wat vers gehakte dille.

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni. Lees hier mijn disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST