Griekse pitabroodjes recept

Griekse pitabroodjes met gehaktballetjes

Dit recept voor Griekse pitabroodjes met gehaktballetjes is voor mij het ultieme comfortfood. We kennen natuurlijk allemaal de pita gyros. Als we op vakantie zijn in Griekenland eet Chris er het liefst elke dag één. Ik ben meer fan van deze versie, pitabroodjes met gehaktballetjes. De gehaktballetjes brengen we op smaak met oregano en erbij serveren we tzatziki en lekkere, romige feta.

Feta fanaat!

De feta in dit gerecht maakt het helemaal af. Ik ben dol op dit Griekse, zoutige kaasje. Ik heb steevast een pakje Dodoni feta in de koelkast liggen, want dat is gewoon de lekkerste. In de supermarkt zie je tegenwoordig heel veel witte kaas liggen, maar dat komt qua smaak niet in de buurt van deze feta. En witte kaas is stiekem ook geen feta, dus dat kun je beter laten liggen. De feta van Dodoni is een echt Grieks product, gemaakt van 100% schapen,- en geitenmelk.

Ga jij het maken?

En, heb ik je lekker gemaakt? Deze Griekse pitabroodjes met gehaktballetjes zijn het echt waard. Je maakt ze in een handomdraai, echt iedereen kan dit maken. En ik denk dat de kids dit gerecht ook zeker kunnen waarderen. Als je met dit recept aan de slag gaat, zorg dan wel dat je van die lekkere, verse pitabroodjes koopt. Die zijn er het lekkerst bij.

Recept Griekse pitabroodjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 pitabroodjes
  • 350 gr gehakt
  • 200 gr cherrytomaten
  • 10 cm komkommer
  • 1 rode ui
  • 80 gr Dodoni feta
  • 200 gr Dodoni tzatziki
  • Handje verse dille
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en de oregano. Vorm balletjes ter grootte van een twee euro munt. Bak ze rondom bruin in een scheutje olijfolie.

  2. Halveer de cherrytomaten, snijd de rode ui in ringen en de komkommer in blokjes. Meng dit, voeg een klein scheutje olijfolie en wat peper en zout toe.

  3. Verwarm de pitabroodjes op een grill of in de oven.

  4. Verdeel de gehaktballetjes over de pitabroodjes. Verdeel ook de tomaat en komkommer over de broodjes.

  5. Verkruimel de feta over de Griekse pitabroodjes en maak het geheel af met een lepel tzatziki en wat vers gehakte dille.

Zelf pitabroodjes maken
Griekse pitabroodjes recept
Griekse pitabroodjes met gehaktballetjes

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni. Lees hier mijn disclaimer. 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in