Griekse pastasalade
Met deze temperaturen genieten we volop van frisse salades. Maar je wil wél dat ze een beetje vullen, natuurlijk! Deze Griekse pastasalade is dan ook perfect als lichte maaltijd tijdens warme dagen of als bijgerecht bij je volgende barbecue.
Tzatziki dressing
De tzatziki dressing is de ster van dit gerecht. Die maak je eenvoudig zelf door komkommer, knoflook, dille en Griekse yoghurt te blenden tot een gladde dressing. Dit zorgt niet alleen voor een romig laagje over je pasta en groenten, maar ook voor een authentieke Griekse smaak.
Meng de pasta met de groenten, olijven en de zelfgemaakte tzatziki. Voeg dan de knapperige stukjes pitabrood toe en verkruimel er feta over. Een laatste touch van geraspte citroenschil geeft een frisse twist. Serveer met extra citroenpartjes om naar smaak toe te voegen. Een ding is zeker: deze salade zal snel een favoriet worden!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr penne
- 3 (Griekse) pitabroodjes
- 400 gr tomaten
- 1,5 komkommer
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bosje dille
- 1 citroen (eventueel extra)
- 100 gr Griekse yoghurt
- 150 gr feta
- 1 el gyroskruiden
- 100 gr zwarte olijven
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de tomaten in plakken of stukken, de rode ui in halve ringen en 1 komkommer in stukjes.
Meng de gyroskruiden in een ruime kom met 4,5 eetlepels olijfolie. Snijd het pitabrood in grove stukken en hussel door de gyroskruidenolie tot dat het brood rondom bedekt is met een laagje gyroskruidenolie.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pitastukjes rondom goudbruin en knapperig. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Maak de tzatziki dressing. Hak een halve komkommer in stukjes. Haal de schil van de knoflook. Hak de stukjes komkommer daarna samen met de teentjes knoflook, dille, 1 eetlepel olijfolie en yoghurt in een keukenmachine tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de gekookte pasta, tomaten, rode ui, olijven en de tzatziki dressing in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken stukjes pitabrood toe aan de salade en verkruimel de feta eroverheen. Rasp de citroen over de Griekse pastasalade en serveer eventueel met extra partjes citroen om de salade aan tafel extra op smaak te brengen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in