Menu
griekse-panzanella.jpg

Griekse salade

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk uit Toscane komt. Vandaag maak ik een Griekse salade in de vorm van een panzanellamet feta, rode ui en olijven. Lekker! Het idee is hetzelfde, je maakt zelf croutons van oud brood. Dat is ook het hele idee van de Panzanella, vroeger was het armeluisvoedsel en de ideale manier om oud brood te verwerken. Nu maken we het vooral omdat het heel lekker is. Maar mocht je nog een ciabatta hebben liggen die een beetje oud geworden is, dan is dit ook het perfecte No waste recept. Deze Griekse salade is ook nog eens zo gemaakt.  En een perfecte maaltijd voor een warme zomeravond. Je kunt het ook als bijgerecht serveren, bij de barbecue bijvoorbeeld of bij een gegrild stukje vis. Geniet ervan.

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote ciabatta reeds gebakken
200 gr cherrytomaatjes
4 gele tomaten (of rode)
Halve komkommer
1 rode ui
100 gr feta
60 gr groene olijven
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap
Handje peterselie
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Scheur de ciabatta in stukken en verdeel het over een ovenschaal. Pers 1 teentje knoflook uit en voeg dit samen met de oregano, wat peper en zout en een royale scheut olijfolie bij het brood.

Hussel het brood door elkaar en rooster de stukjes in de oven in ongeveer 5 minuten krokant.

Halveer de cherrytomaatjes en snijd de gele tomaten in partjes. Voeg dit bij het brood in de ovenschaal.

Snijd de rode ui in halve ringen en de komkommer in partjes voeg dit ook bij de broodsalade.

Voeg de olijven toe en een kneepje citroensap en hussel alles goed door elkaar. De tomaatjes nemen zo de lekker de smaken van de kruidenolie op.

Verkruimel tot slot de feta over de panzanella.

Verdeel de Griekse salade over 4 borden.

Garneer de broodsalade met een beetje vers gehakte peterselie.

Serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan