Menu

Griekse Orzo salade met citroendressing

Heb je wel eens orzo gegeten? Orzo lijkt op rijst, maar het is eigenlijk een pasta. Het komt uit Italië, maar ik gaf er een Grieks tintje aan en bedacht dit recept voor een Griekse orzo salade met citroendressing. De smaak van orzo is anders dan andere pastasoorten, dus ik zou het echt een keer proberen. Dit recept is een goed begin, want je zet dit in 20 minuten op tafel en het is echt supermakkelijk.

Pastasalade

Eigenlijk is dit dus gewoon een Griekse pastasalade. Met alles wat je in een Griekse salade verwacht: tomaat, rode ui, olijven en natuurlijk feta. Met daarbij een lekkere frisse citroendressing met groene kruiden. Door de pasta is hij lekker vullend, precies wat je zoekt in een maaltijdsalade. En wat je over hebt, kan je prima de volgende dag meenemen naar je werk of als lunch eten. Handig toch? Weer eens wat anders dan een boterhammetje kaas.

Wil je dit vaker maken?

Is het een favoriet? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Dit gaat heel makkelijk door onderaan dit recept op BEWAAR te klikken. Een account aanmaken is gratis en naast het bewaren van je favo recepten, kan je ook weekmenu’s maken en gebruik maken van persoonlijke acties en aanbiedingen. Ben jij al member?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr orzo
  • 0,5 komkommer
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 100 gr feta
  • 100 gr olijven
  • 75 gr veldsla

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 takje verse dille
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de orzo zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en laat het afkoelen in een mooie schaal.

  2. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en de gehakte groene kruiden. Breng dit op smaak met peper en zout en verdeel dit over de orzo.

  3. Snijd de komkommer in blokjes, halveer de cherry tomaatjes en snijd de rode ui in halve ringen. Voeg dit samen met de sla en de olijven bij de orzo salade. Roer even om.

  4. Verkruimel de feta over de orzo salade en serveer meteen. Of bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST