gegrilde courgette

Couscoussalade met feta

Ik zit in een salade mojo de laatste tijd.  Vaak maak ik lekker lichte salades met bijvoorbeeld gegrilde perzik en halloumi, een simpele caprese of eentje met carpaccio. Als ik een iets vullender recept wil ga ik voor een maaltijdsalade zoals deze Griekse couscoussalade met feta en gegrilde courgette of ik maak mijn Go To pastasalade met tonijn. Een salade is niet moeilijk om te maken, maar verdient wel wat aandacht. Groentes even grillen en een lekkere dressing maken doen het dan altijd goed, net als een nootje toevoegen of wat verse kruiden. Zo simpel kan het zijn.

Horeca leest u mee?

Het valt me toch tegen hoe vaak ik in de horeca een saaie salade krijg. Dan zijn de ingrediënten op zich prima, maar is de sla niet aangemaakt met dressing. Of je bestelt een salade met warm gerookte zalm en er ligt letterlijk een lepel op. En het ergst vind ik nog wel waterige in plakjes gesneden tomaten. Ik ben op zich helemaal niet zo kritisch als ik buiten de deur eet. Maar het probleem is wel, dat wanneer je zelf veel kookt, je dus ook wel wat gewend bent qua smaken. Herkennen jullie dat? Dat je gewoon niet vaak meer verrast wordt als je buiten de deur eet?

Gemene deler

De gemene deler in mijn salade recepten is dat ik altijd kaas toevoeg. Ik ben er zo dol op. En het zoutige geeft een salade ook gewoon wat meer pit. In deze Griekse couscoussalade gaat naast feta, nog gegrilde courgette, wat olijven, tomaatjes, rode ui en wat pijnboompitjes voor de crunch. De knoflookolie waarmee ik de courgettes insmeer geeft veel smaak aan de couscous. Veel meer dan een beetje citroen en wat peper en zout heb je dan ook niet nodig. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Sla hem op in je persoonlijke account als het een favorietje is.

Griekse couscoussalade
maaltijdsalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr couscous
  • 200 ml (kippen)bouillon
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 75 gr rucola
  • 100 gr zwarte olijven
  • 100 gr feta
  • 40 gr pijnboompitten
  • Sap van een halve citroen
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Knoflookolie (olijfolie gemengd met gehakt teentje knoflook)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met het sap van een halve citroen, de gehakte munt en peterselie en wat peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie.

  2. Breng de knoflookolie op smaak met de gedroogde oregano en wat peper en zout. Snijd de courgette met een kaasschaaf in linten. Bestrijk deze met de knoflookolie en grill deze goudbruin in een grillpan.

  3. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Meng dit samen met de rucola en olijven door de couscous. Verdeel dit over een mooie schaal.

  4. Leg de gegrilde courgette bovenop de couscoussalade en verkruimel de feta erover heen.

    Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

couscous salade
gegrilde courgette

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in