
Grieks gevuld brood
Wij zijn dol op borrelbroden. Dit Grieks gevuld brood is ook weer zo’n heerlijk borrelbrood. Perfect voor de vrijdagavond om lekker het weekend mee in te luiden. Als basis gebruik je een Turks brood en deze vul je met gyros (wij gebruiken vega gyros), lekker veel groente en Halloumi. Erbij serveer je lekkere Tzatziki.

De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 brood
- 1 Turks brood
- 350 gr (vegetarische) gyrosreepjes
- 100 gr halloumi
- 1 bakje tzatziki (of zelfgemaakt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 rode paprika's
- 80 gr ijsbergsla
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een koekenpan.
Snijdt de paprika in kleine reepjes en voeg dit samen met de (vega) gyros toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak rondom bruin.
Hol het Turkse brood uit. Gooi de restjes brood niet weg, maar gebruik dit om te dippen.
Vul het Turkse brood met het gyros mengsel. Rasp de Halloumi en verdeel dit over de gyros.
Bak het Grieks gevuld brood in 10 minuten goudbruin in de oven.
Snij in de tussentijd de ijsbergsla fijn. Haal het brood uit de oven en garneer met de ijsbergsla en een flinke dot Tzatziki.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in