Grieks gevuld brood
Wij zijn dol op borrelbroden. Dit Grieks gevuld brood is ook weer zo’n heerlijk borrelbrood. Perfect voor de vrijdagavond om lekker het weekend mee in te luiden. Als basis gebruik je een Turks brood en deze vul je met gyros (wij gebruiken vega gyros), lekker veel groente en Halloumi. Erbij serveer je lekkere Tzatziki. We hebben dit recept niet zelf bedacht, het is er een van onze Topmembers. Zij zijn de afgelopen weken aan de slag gegaan met de lekkere, authentieke Griekse producten van Dodoni. En dat is goed gelukt!
Als basis gebruik je een Turks brood en deze vul je met gyros, lekker veel groente en Halloumi. Halloumi is een lekker stevig kaasje met een lichtzoute smaak. Heerlijk!
Topmember update
Onze Topmembers zijn dus volop aan de slag gegaan met de lekkere producten van Dodoni. We zagen het ene lekkere recept na het andere voorbij komen op social media. Met de #jeproefthet & #uitpaulineskeuken konden we alles volgen. Zo zagen we borrelplankjes met Griekse mezedes, spinazie feta hapjes, Griekse salades met Halloumi en feta, gebakken en gegrilde Halloumi en nog veel meer. Stuk voor stuk zag het er lekker uit. En zo leuk om alle reacties onder de posts van onze Topmembers te lezen. “Oh dit moet ik proberen”, of “Ik ben dol op Grieks eten” en “Wat lekker dit, ik koop zelf vaak Dodoni” en “Top producten van Dodoni”. Zo leuk om te lezen dat iedereen zo enthousiast is over de Griekse keuken en de producten van Dodoni. Wij zijn zelf al jaren fan, dan is het extra leuk om te zien dat deze ervaring gedeeld wordt.
En de winnaar is...
Het ging in deze Topmember challenge niet alleen om koken, bakken en proeven. Er valt ook nog een prijs te winnen. En het selecteren van een winnaar was nog knap lastig, want eigenlijk heeft iedereen het top gedaan. Maar we hebben een winnaar en dat is..tromgeroffel.. @foodhappinessenjoy. Gefeliciteerd Joy! Jij hebt de Topmember challenge gewonnen en wint een heerlijk pakket met Griekse lekkernijen. Geniet ervan!
En aan alle andere Topmembers: dank je wel voor jullie bijdrage en inzet! We hebben genoten van alle lekkere recepten. En hopelijk zien we je nog een keer terug bij een andere Topmember actie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 brood
- 1 Turks brood
- 350 gr (vegetarische) gyrosreepjes
- 100 gr Halloumi van Dodoni
- 1 verpakking Tzatziki van Dodoni
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 rode paprika's
- 80 gr ijsbergsla
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een koekenpan.
Snijdt de paprika in kleine reepjes en voeg dit samen met de (vega) gyros toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak rondom bruin.
Hol het Turkse brood uit. Gooi de restjes brood niet weg, maar gebruik dit om te dippen.
Vul het Turkse brood met het gyros mengsel. Rasp de Halloumi en verdeel dit over de gyros.
Bak het Grieks gevuld brood in 10 minuten goudbruin in de oven.
Snij in de tussentijd de ijsbergsla fijn. Haal het brood uit de oven en garneer met de ijsbergsla en een flinke dot Tzatziki.
Dit bericht is in samenwerking met Dodoni. Lees hier mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in