fbpx
Menu

Grieks aardappelpannetje met kip

Wat is jouw favo manier om aardappelen te bereiden? Eigenlijk wilde ik friet zeggen (ik kan dat nooit weerstaan), maar gebakken vind ik ook heel lekker. En dat is precies wat ik in dit Grieks aardappelpannetje heb gedaan. Ik heb de aardappelen gebakken zoals wij dat vroeger thuis ook deden. Met één klein verschil en dat is dat ik ze lekker grof laat. In de zomer aten wij vaak gebakken aardappelen want dan was de “nieuwe oogst” er weer. Mijn vader kookte de aardappelen eerst, dan sneed hij ze in stukjes en vervolgens werden ze gebakken in roomboter. Heerlijk vonden wij dat altijd. 

Door alles in één pan te bakken, worden de smaken gemengd en dat is heel lekker. En het is makkelijk en snel. Ook fijn.

Lekker snel

Nu laat ik het snijden achterwege want ik had zin in een lekker grof aardappelpannetje. Op zijn Grieks dus met kip met oregano en komijn en courgette, rode ui en feta. Superlekker! Ik gebruik hiervoor Oma’s vastkokende aardappelen van CêlaVíta. Deze smaken net als hoe ik ze vroeger thuis kreeg. Ik ben fan! Een stukje nostalgie op je bord maar dan in een modern jasje. Want vroeger kreeg ik het echt niet zo gepresenteerd. Door alles in één pan te bakken, worden de smaken gemengd en dat is heel lekker. En het is makkelijk en snel. Ook fijn.

Uit Holland

Oma’s vastkokende aardappelen komen gewoon uit Nederland. CêlaVíta gaat altijd op zoek naar de beste telers in de buurt. De aardappelen kunnen in oogsttijd binnen 24 uur na rooien in de supermarkt liggen. Ik kan me voorstellen dat je bij voorverpakt misschien denkt dat er van alles mee aan de hand is, maar dat is niet zo. Ze worden enkel gewassen, geschild en geblancheerd (in eigen bronwater). Dus niks geen kunstmatige toevoegingen. Wat je krijgt is een hele pure aardappel, net zoals je die vroeger thuis kreeg. Ze zijn natuurlijk niet voor niets als lekkerste getest.

4 personen

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Doe Oma’s vastkokende aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. 

  2. Snijd in de tussentijd de kipfilet in repen. Breng deze op smaak met peper, zout, komijn en 1 tl oregano. Bak dit aan in een royale scheut olijfolie.

  3. Pel de uien en snijd deze in partjes en hak de knoflook fijn. Was en snijd de courgette en de paprika in blokjes. Voeg dit bij de kipfilet en bak dit mee. Haal alles uit de pan en leg apart.

  4. Voeg een royale scheut olijfolie toe aan de pan. Giet de aardappelen af en doe deze in de pan met olijfolie. Bak ze rondom bruin. Prak ze eventueel wat stuk met een vork voor extra krokante korstjes.

  5. Voeg wanneer de aardappelen goudbruin zijn de kip en de groente weer toe. Breng het Grieks aardappelpannetje op smaak met wat peper, zout en nog een tl oregano.

  6. Garneer het aardappelpannetje met feta en wat gehakte peterselie.

    Tip dit Grieks aardappelpannetje is ook lekker met kabeljauw in plaats van kip. 

Dit bericht is in samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Manon de Vries
    6 mei 2019 om 13:42

    Heerlijk gegeten hiervan! De leftovers de volgende dag verwerkt voor de lunch als omelet op een bedje van spinazie, verukkelijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 mei 2019 om 15:11

    Leuk om te horen, dankjewel.

    Beantwoorden
  • Désirée Groeneveld Bloemhof
    30 april 2019 om 11:19

    Beste Pauline, Het lijkt mij een heerlijk recept, maar ik lust geen feta. Wat zou een alternatief kunnen zijn hiervoor?

    Beantwoorden
  • Annika
    1 mei 2019 om 12:45

    Je zou het met geitenkaas kunnen proberen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen