Grieks aardappelpannetje met kip
Wat is jouw favo manier om aardappelen te bereiden? Eigenlijk wilde ik friet zeggen (ik kan dat nooit weerstaan), maar gebakken vind ik ook heel lekker. En dat is precies wat ik in dit Grieks aardappelpannetje heb gedaan. Ik heb de aardappelen gebakken zoals wij dat vroeger thuis ook deden. Met één klein verschil en dat is dat ik ze lekker grof laat. In de zomer aten wij vaak gebakken aardappelen want dan was de “nieuwe oogst” er weer. Mijn vader kookte de aardappelen eerst, dan sneed hij ze in stukjes en vervolgens werden ze gebakken in roomboter. Heerlijk vonden wij dat altijd.
Door alles in één pan te bakken, worden de smaken gemengd en dat is heel lekker. En het is makkelijk en snel. Ook fijn.
Lekker snel
Nu laat ik het snijden achterwege want ik had zin in een lekker grof aardappelpannetje. Op zijn Grieks dus met kip met oregano en komijn en courgette, rode ui en feta. Superlekker! Ik gebruik hiervoor Oma’s vastkokende aardappelen van CêlaVíta. Deze smaken net als hoe ik ze vroeger thuis kreeg. Ik ben fan! Een stukje nostalgie op je bord maar dan in een modern jasje. Want vroeger kreeg ik het echt niet zo gepresenteerd. Door alles in één pan te bakken, worden de smaken gemengd en dat is heel lekker. En het is makkelijk en snel. Ook fijn.
Uit Holland
Oma’s vastkokende aardappelen komen gewoon uit Nederland. CêlaVíta gaat altijd op zoek naar de beste telers in de buurt. De aardappelen kunnen in oogsttijd binnen 24 uur na rooien in de supermarkt liggen. Ik kan me voorstellen dat je bij voorverpakt misschien denkt dat er van alles mee aan de hand is, maar dat is niet zo. Ze worden enkel gewassen, geschild en geblancheerd (in eigen bronwater). Dus niks geen kunstmatige toevoegingen. Wat je krijgt is een hele pure aardappel, net zoals je die vroeger thuis kreeg. Ze zijn natuurlijk niet voor niets als lekkerste getest.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten
- 500 gr Oma’s vastkokende aardappelen (CêlaVíta)
- 3 kipfilets
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 2 rode paprika's
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl oregano
- 1 tl komijn
- 80 gr feta
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe Oma’s vastkokende aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar.
Snijd in de tussentijd de kipfilet in repen. Breng deze op smaak met peper, zout, komijn en 1 tl oregano. Bak dit aan in een royale scheut olijfolie.
Pel de uien en snijd deze in partjes en hak de knoflook fijn. Was en snijd de courgette en de paprika in blokjes. Voeg dit bij de kipfilet en bak dit mee. Haal alles uit de pan en leg apart.
Voeg een royale scheut olijfolie toe aan de pan. Giet de aardappelen af en doe deze in de pan met olijfolie. Bak ze rondom bruin. Prak ze eventueel wat stuk met een vork voor extra krokante korstjes.
Voeg wanneer de aardappelen goudbruin zijn de kip en de groente weer toe. Breng het Grieks aardappelpannetje op smaak met wat peper, zout en nog een tl oregano.
Garneer het aardappelpannetje met feta en wat gehakte peterselie.
Tip dit Grieks aardappelpannetje is ook lekker met kabeljauw in plaats van kip.
Dit bericht is in samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in