fbpx
Menu

Granolataart met rood fruit

Een granolataart met rood fruit, dat is pas eens een feestontbijt. Eerlijk gezegd ben ik zelf helemaal niet zo’n uitgebreide ontbijter, althans thuis niet. In een hotel wel, dan loop ik rustig 3 keer naar het ontbijtbuffet en worden zoete en hartige rondes keurig afgewisseld. Herkenbaar? Nee thuis niet, dan moet het vooral snel en makkelijk zijn. Ik ontbijt al jaren met kwark, muesli en fruit. Het soort fruit en de muesli wissel ik wel eens af, maar veel spannender wordt het niet. Komt ook omdat ik geen ochtendmens ben. Ik slaap het liefst zo lang mogelijk (niet dat dat überhaupt nog kan met een dreumes in huis), maar de wens blijft er wel.

Alles draait om de presentatie

Deze granolataart is eigenlijk dat zelfde kommetje kwark met muesli met fruit maar dan op een andere manier gepresenteerd. Dat vind ik nou het leuke van koken. Alhoewel ik dit niet echt koken kan noemen. Gooi je alles in een kom, dan is het een doodgewoon dagelijks ontbijt, zou je het in laagjes in een glaasje serveren, dan is dat al een stuk specialer. Maar helemaal feestelijk wordt het als je er een taart van maakt. Met een paar kleine aanpassingen een heel ander resultaat, leuk toch?

Lekker variëren

Het leuke van zo’n recept is dat je er lekker mee kunt variëren. Gebruik eens Turkse yoghurt, hangop of een lekkere romige vanillekwark. En qua toppings kan je ook helemaal los gaan; alle soorten fruit, noten, zaden, maar misschien ook wel stukjes chocola of karamel. Het kan zo gek als je het zelf wilt. De bodem kan je prima de avond van tevoren maken, bewaar deze dan in aluminiumfolie op het aanrecht. Eenmaal gevuld wordt de bodem natuurlijk wat zachter, niet minder lekker, maar de textuur is wel anders. Maar zo lang blijft deze taart toch niet liggen, die is op voor je er erg in hebt.

6 personen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 125 gr muesli
  • 4 el honing
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 eiwitten
  • 1 tl kaneel

Toppings

  • 1 ltr Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 200 gr rood fruit (bijv. rode bessen, blauwe bessen en frambozen)
  • 50 gr granaatappelpitjes

Materiaal

  • Taartvorm 20 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.

  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Zorg dat de massa plakkerig aanvoelt. Is het nog te droog? Voeg dan een lepel extra honing toe.

  3. Vet een taartvorm in met wat bakspray. Ik heb gekozen voor een lage vorm met uitneembare onderkant zodat je de taart makkelijk uit de vorm kunt halen. Verdeel de muesli over de bodem van vorm en druk alles goed aan. Ook tegen de randen. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de oven en bak deze in 20 – 25 minuten goudbruin. Laat hem daarna helemaal afkoelen en verwijder de taart voorzichtig uit de vorm.

  4. Roer de Griekse yoghurt los met de honing. Giet dit op de granolataart. Garneer de taart met rood fruit.

    Serveer meteen.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Reactie plaatsen