fbpx
Menu

Granola met gedroogde frambozen en witte chocolade

Heb je een overschot aan frambozen in de tuin? Dit kun je er mee doen. Maak er deze lekkere granola met gedroogde frambozen van. Zo kun je nog lekker, lang genieten van de frambozen oogst uit eigen tuin. Frambozen drogen is eigenlijk heel makkelijk. Je zet ze een paar uur in de oven, op een lage temperatuur en met de deur op een kier. That’s it! Heel simpel dus. Je kunt deze gedroogde frambozen heel goed verwerken in een granola. Voeg er nog wat witte chocolade aan toe en je hebt een heerlijke homemade granola in huis.

Zelf granola maken

Ik kom er niet altijd aan toe, maar zelf granola maken is toch echt het allerlekkerst. Je kunt hem precies zo maken zoals jij wilt, met je favoriete ingrediënten. Deze granola met gedroogde frambozen en witte chocola is mijn nieuwe favoriet. Ik voeg er ook nog wat kokos, amandelen, honing en kaneel aan toe. Voor de basis gebruik ik havermout. Maar je kunt allerlei smaakmakers gebruiken natuurlijk. Denk aan hazelnoten, pecannoten, pure chocola, rozijnen of gepofte boekweit.

En eigenlijk stom dat ik het niet vaker doe, want zelf granola maken is supermakkelijk. Je doet alle ingrediënten in een pan en roert het door elkaar. Daarna even afkoelen en klaar is je granola. En dat is precies het recept voor deze granola met gedroogde frambozen. Alleen het maken van de gedroogde frambozen kost wat meer tijd, maar in de tussentijd kun je gerust andere dingen doen.

1 voorraadpot

Ingrediënten voor 1 voorraadpot

  • Frambozen (hoeveelheid naar wens)
  • 150 gr grove havermout
  • 80 gr amandelen
  • 2 el kokosolie
  • 2-3 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 50 gr witte chocola
  • 25 gr kokos

Zo maak je het

  1. Verdeel de frambozen over een bakplaat. Zet ze 3-5 uur in de oven op 100 graden Celsius (hetelucht). Zet de ovendeur op een kier, eventueel door er een pollepel tussen te plaatsen. De frambozen zijn klaar als ze helemaal droog zijn en al het vocht eruit is. Bewaar in een luchtdichte pot.

  2. Zet een pan op middelhoog vuur. Voeg de havermout, amandelen, kokosolie, honing en kaneel toe. Roer door elkaar en bak het geheel in een paar minuutjes goudbruin. Laat het afkoelen op een vel bakpapier.

  3. Hak de chocola fijn. Voeg dit samen met de kokos toe aan de granola. Doe de gedroogde frambozen erbij en stop het in een voorraadpot.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

1 reactie

  • Rena
    6 september 2019 om 09:10

    Such a perfect combination! xx from Bavaria/Germany, Rena

    Beantwoorden

Reactie plaatsen